От х:

Днес в x:

Хасковските еколози са вече високопроходими

Хасковските инспектори от Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите вече са „ високо проходими“.

Екоинспекцията, която отговаря за региона и на Кърджали получи ключовете от заместник–министър Атанас Костадинов на един от десетте високопроходими автомобила, определени за регионалните звена на МОСВ.

Още 51 автомобила са за подобряване на охранителната, оперативната и контролна дейност на територията на трите национални парка– Рила, Пирин и Централен Балкан.

Автомобилите са доставeни по проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда ”. По проекта ще бъдат доставени и противопожарни транспортни средства, оборудване за гасене на пожари, както и оборудване и екипировка за извършване на поддържащи и възстановителни дейности в резервати и национални паркове. Общата стойност на проекта е 7,5 млн. лева.

Целта на проекта е обезпечаване с транспортно и техническо оборудване за извършване на подържащи и възстановителни дейности в местообитания на растителни и животински видове, предмет на опазване в резервати и национални паркове, изключителна държавна собственост.

На територията на РИОСВ- Хасково има един резерват „Вълчи дол” и 4 поддържани резервати „Женда”, „Борака”, „Боровец” и „Чамлъка”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини