От х:

Днес в x:

Глоба за незаконна автоморга в Хасково, ограничиха шума от "Тимс"

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково извърши 121 проверки на 120 обекта през юли, съобщиха от контролната институция. Дадени са 29 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставен е 1 акт, наложени са 2 санкции и са издадени 12 наказателни постановления на стойност 17 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 10 680 лева.

Съставен е акт и са издадени 5 наказателни постановления на физически лица за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Издадени са 3 наказателни постановления за неизпълнение на дадени предписания на кмета на Община Тополовград, на месокомбинат в Харманли и на предприятие за производство на пластмасови изделия в Крумовград. Две наказателни постановления са издадени за незаконно събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства в Кърджали и в Хасково. Глобени са още асфалтова база в Момчилград за неизвършени собствени, периодични измервания на изпусканите в атмосферния въздух замърсители и фирма за търговия с черни и цветни метали в Харманли за неводене на отчетност, съгласно изискванията на Закона за устройството на територията.

През месеца са почистени 9 нерегламентирани сметища на територията, контролирана от РИОСВ Хасково. Прекратено е нерегламентираното третиране на излезли от употреба МПС от физически лица на площадки в Любимец и в селата Войводово и Малко градище, а терените са почистени от отпадъци. След сигнали от граждани е извършена реконструкция на вентилационната система на хлебозавод "Тимс" в Хасково, в резултат на което е постигнато ограничаване на шума, излъчван в околната среда и спазване на нормите.

На „Зеления“ телефон са постъпили 36 сигнала, 27 от които за бедстващи защитени видове птици - над 20 щъркели, сови, кукумявка, мишелов, осояд и овесарка. Нуждаещите се от доотглеждане или лечение са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    76
    760980-9=-
    9 -5
    10:42, 7 авг 2019
    Прегледах БГ Медиите ( в САЩ 99% от населението не може да посочи на картата дека е България) ,
    така че прегледах БГ медиите за новини от Мутристана
    .....
    Боци Маймуана и ГРОБ са с нова тактика - ще избиват прасетата тихо , хуманно, и ще крият миризмата na lew ....
    ..... а Заптиетата ще бият гяурите само нощно време .
    .............
    Мутрите и Бейовете ги е Страх че ако продължат да пърдят високо , Народа може да ги насере от бой
  • 2
    12
    12345
    4 0
    12:07, 7 авг 2019

    Какво стана с незаконните сметища за гуми?Решиха ли се проблемите със старите гуми?Какво ни дават отчети за свършена работа,които никой не им е искал а за други неща нищо не казват.

  • 3
    Хи
    Хихи
    1 -2
    16:01, 7 авг 2019
    А автоморгата на Ерол кога? Дето си държи колите на пътя? Или там има мораториум?
Последни новини