От х:

Днес в x:

18 °C

Глоба за незаконна автоморга в Хасково, ограничиха шума от "Тимс"

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково извърши 121 проверки на 120 обекта през юли, съобщиха от контролната институция. Дадени са 29 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставен е 1 акт, наложени са 2 санкции и са издадени 12 наказателни постановления на стойност 17 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 10 680 лева.

Съставен е акт и са издадени 5 наказателни постановления на физически лица за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Издадени са 3 наказателни постановления за неизпълнение на дадени предписания на кмета на Община Тополовград, на месокомбинат в Харманли и на предприятие за производство на пластмасови изделия в Крумовград. Две наказателни постановления са издадени за незаконно събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства в Кърджали и в Хасково. Глобени са още асфалтова база в Момчилград за неизвършени собствени, периодични измервания на изпусканите в атмосферния въздух замърсители и фирма за търговия с черни и цветни метали в Харманли за неводене на отчетност, съгласно изискванията на Закона за устройството на територията.

През месеца са почистени 9 нерегламентирани сметища на територията, контролирана от РИОСВ Хасково. Прекратено е нерегламентираното третиране на излезли от употреба МПС от физически лица на площадки в Любимец и в селата Войводово и Малко градище, а терените са почистени от отпадъци. След сигнали от граждани е извършена реконструкция на вентилационната система на хлебозавод "Тимс" в Хасково, в резултат на което е постигнато ограничаване на шума, излъчван в околната среда и спазване на нормите.

На „Зеления“ телефон са постъпили 36 сигнала, 27 от които за бедстващи защитени видове птици - над 20 щъркели, сови, кукумявка, мишелов, осояд и овесарка. Нуждаещите се от доотглеждане или лечение са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  76
  760980-9=-
  9 -5
  10:42, 7 авг 2019
  Прегледах БГ Медиите ( в САЩ 99% от населението не може да посочи на картата дека е България) ,
  така че прегледах БГ медиите за новини от Мутристана
  .....
  Боци Маймуана и ГРОБ са с нова тактика - ще избиват прасетата тихо , хуманно, и ще крият миризмата na lew ....
  ..... а Заптиетата ще бият гяурите само нощно време .
  .............
  Мутрите и Бейовете ги е Страх че ако продължат да пърдят високо , Народа може да ги насере от бой
 • 2
  12
  12345
  4 0
  12:07, 7 авг 2019

  Какво стана с незаконните сметища за гуми?Решиха ли се проблемите със старите гуми?Какво ни дават отчети за свършена работа,които никой не им е искал а за други неща нищо не казват.

 • 3
  Хи
  Хихи
  1 -2
  16:01, 7 авг 2019
  А автоморгата на Ерол кога? Дето си държи колите на пътя? Или там има мораториум?

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини