От х:

Днес в x:

Режат незаконни цигари на късове, хващат контрабанда на маратонки

 

Две успешни акции отбелязват от Свиленградската митница днес.

При една от тях под контрола на ведомството чрез механично нарязване на опаковките и съдържащите се в тях тютюневи изделия бяха унищожени над 1,3 млн. контрабандни цигари, повече от 11 000 пури и 1015 кутии пурети.

По-голяма част от цигарите са задържани от служители на митницата на територията на областите Хасково и Кърджали за нарушения на Закон за акцизите и данъчните складове.

Това е втората за тази година процедура на свиленградската митница по унищожаване на контрабандни тютюневи изделия. През изминалия месец чрез механично нарязване бяха унищожени близо 1 000 000 къса контрабандни цигари и 909 кутии цигарени гилзи.

Митничарите на границата с Турция при ГКПП „Капитан Андреево“ пък разкриха в пътнически автобус 390 чифта спортни обувки, имитации на световноизвестни търговски марки. Автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния, е пристигнал късно вечерта на митническия пункт. Там служителите на Митница Свиленград са го селектирали за щателна митническа проверка. При нея в личния багаж на двама турски граждани митничарите откриват общо 260 чифта спортни обувки и още 130 чифта в багажа на румънска гражданка. Стоката е задържана с основателни съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. Иззетите маратонки са с етикети на търговските марки "NIKE" и "ADIDAS". В багажа на тримата пътници са открити и още общо 528 парфюма с логото на световноизвестни марки.

В изпълнение на европейските регламенти за случаите ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини