От х:

Днес в x:

Актове и шофьорски нерви заради санитарна сеч по Илинден

Санитарната сеч затвори едно от платната по Илинден и образува много нерви на шофьорите

Движението по бул. “Илинден“ е затворено в едната посока, а общинска полиция прави актове на конвейер за влезлите по другото платно. Водачите решили, че след като движението към бившата Млада Гвардия е невъзможно, другото платно става двупосочно. На завоя към бул. Васил Левски обаче ги чакали униформените, които декорирали ги щедро с актове.

Сигнали на вече ужилени шофьори подпалиха телефоните на Haskovo.net. Проверката на място установи, че в района наистина има проблем, макар вината за него да е споделена.

Пловдивска фирма извършваше санитарна сеч на тополи по „Илинден“, като заради безопасността бе затворила едната посока на булеварда. Знак забранява изрично десния завой за спускащите се по „Кърджалийска“ и левия - за идващите откъм Първа поликлиника. Друг знак Б1 пък забраняваше влизането в насрещното по другото платно на булеварда, което оборваше твърденията на шофьорите, че то ставало двупосочно. По думите на присъстващите униформени от Общинска полиция, обходният маршрут за ползващите затворената лента на Илинден бил по улица „Македония“ макар да не стана ясно къде е било оповестено това. Знаци, указващи обхода, не бяха забелязани.

Към 14.30 часа движението по „Илинден“ бе възстановено в двете посоки, видя екип на Haskovo.net. Нарушители обаче бяха налице и тогава. Възрастен господин бе решил да завие по „Левски“ в насрещното, като така и не можа да обясни маневрата си на фона на вече освободеното движение по другата лента. Опитът щеше да му струва скъпо, защото бе на половин метър от бронята на завиващ правилно лек автомобил с ремарке. Инцидентът бе предотвратен от общински полицай, който по необходимост играеше ролята на регулировчик за заблеяни водачи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини