От х:

Днес в x:

Детските градини пак без шеф, отхвърлиха единствения кандидат

Недялко Атанасов не бе одобрен

Мегадирекцията в хасковска община, която отговаря за детските градини, остава без шеф след като на днешния конкурс бе отхвърлен единственият кандидат за директор Недялко Атанасов. Бившият педагогически съветник във Финансово стопанската гимназия „Атанас Буров“ бе одобрен по документи и трябваше писмено да развие концепция на тема „Организация и развитие на образованието, здравеопазването, културата, социалните и младежки дейности, интеграция на малцинствата и спорт на територията на Община Хасково”.


Разработката, с изискван обем от 5 машинописни страници, обаче е била преценена като незадоволителна от конкурсната комисия с председател секретарят на общината Атанас Димитров, която я оценява с 3.80. Според условията на конкурса, оценката не трябва да е по-ниска от 4, за да се допусне кандидатът до финалното интервю.
Предстои обявяването на нов конкурс, чиято дата още не е определена, както и сроковете за подаване на документи на кандидатите.


Постът на директор «Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности» в община Хасково бе овакантен в началото на февруари след като бе освободен титулярът Васил Несторов. Мотивите за това не бяха посочени, но според запознати първопричината е в скандала, който се разрази с таксите за хасковските детски градини. Положението там бе представено като критично и кметът поиска увеличаване на таксите. Впоследствие се оказа първо, че не е толкова зле, и второ, че ако има проблеми, то е заради непреведени от общината 5 месечни субсидии на забавачките. В крайна сметка таксите не бяха повишени за децата до 4 години, но скочиха за предучилищна възраст. Освен това се въведе твърда такса от 30 лв, заради което родители вкараха решението на Общинския съвет в съда.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини