От х:

Днес в x:

Директорски рокади в детските градини, шефът уволнен

Васил Несторов напуска общината след 2 години начело

Рокади на ръководни постове в детската градина и общинската дирекция, която отговаря за тях, разбуниха съсловието в петък следобед. Днес постът сдал досегашният шеф на дирекция "Образование и социални дейности" към община Хасково Васил Несторов. Той бе директор от 2 години, но на 3 февруари внезапно му е било връчено предизвестие за освобождаване от длъжност, съобщава Дарик. По наша информация, още днес Несторов е сдал поста. Така и не си вдигна телефона за да разясни мотивите за отстраняването си. Оказва се обаче, че промените не се изчерпват само с него.

Поста си освобождава и Петронка Ганашева, която досега пряко отговаряше за детските градини в община Хасково. По непотвърдена информация тя отива като директор на 10-та детска градина, където ще смени излизащата в пенсия Митра Георгиева. За нейното място в общината пък се спряга Ели Арнаудова директор на ОДЗ №22. Самата Арнаудова заяви, че няма нито документ, нито уведомление, че й готвят такава промяна. Призна обаче, че днес чула подобни слухове, но по думите й нищо не било официално. Тоест от страна на работодателя, в лицето на община Хасково.

Според непотвърдена информация предстоят смени и на още няколко директорски поста в ОДЗ-тата, но имена не се съобщават. Това ще е различно от сигурното напускане на директори при предстоящото на 1-ви април сливане на хасковските детски градини. Тогава ще се наложи да се съкратят поне 6 директорски щата в града, след като 17-те градини се трансформират в 11. В селата пък от 13-те градини остава само 1.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини