От х:

Днес в x:

Рокади в ръководствата на „Мини Марица -изток“, НЕК, АЕЦ „Козлодуй - Нови мощности“ и ICGB

Българския енергиен холдинг смени ръководствата на „Мини Марица -изток“, НЕК, АЕЦ „Козлодуй - Нови мощности“ и ICGB, съобщиха от БЕХ.

„Мини Марица-изток“

На мястото на инж. Илза Чинкова, като член на съвета на директорите, застава Тодор Тодоров. С решение на съвета от днес, той е избран за изпълнителен директор. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД от януари 2009 г. до февруари 2011 г., както и през януари 2022 г.

„Национална Електрическа Компания“

На мястото на Момчил Ванов, като член на съвета на директорите, застава Деян Иванов. Работата му е тясно свързана със сектор Енергетика – бил е главен експертен сътрудник в парламентарната комисия по енергетика, член на управителния съвет на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“, а от февруари 2017 г. до юни 2018 г. е председател на Българската независима енергийна борса.

„АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“

В дружеството влиза Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката, като от август 2020 г. до февруари 2022 г. е член на КЕВР, а от декември 2014 г. до август 2020 г. заема длъжността член на съвета на директорите на „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ ЕАД.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нови конкурсни процедури.

ICGB

На мястото на Момчил Ванов, като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на енергетиката, като е заемала следните длъжности в Дирекция „Правна“ в „Булгаргаз“ ЕАД – главен юрисконсулт, заместник директор дирекция и директор дирекция. Предстои свикване на общо събрание на акционерите на „АЙ СИ ДЖИ БИ“ АД за вземане на решение.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини