От х:

Днес в x:

2 °C

Стъклен мол с водопад и красиви градини отвори врати в летище Чанги

  Очаква се той да бъде посещаван от 20 милиона души на година.

  10-етажното летище Чанги е проектирано от архитекта Моше Сафдие, то трябвало да отговоря на репутацията на страната, известна като “град в градина”.

  Преди откриването си молът вече спечели 4 награди, включително международен приз за архитектура.

  Изграждането му отнело 5 години, молът е разположен върху площ, върху която преди се намирал паркингът на Терминал 1.

  Входът е свободен. Молът трябва да обслужва пътуващи, които имат време за убиване преди полета, но не достатъчно, за да разгледат града.

  Налични са гишета, на които пътниците могат да се чекират три часа преди полета си, да оставят багажа си и да се разходят в мола.

  Кристални облаци красят входа на сградата, изработени от тел и изкуствени камъни.

  Благодарение на стъклените стени, облаците блестят през нощта на фона на тъмното небе.

  Прекрачвайки прага, пътниците биват поразени от удивителна гледка: 40-метров водопад, обграден от 4 етажа цветни тераси.

  Дъждовната вода се събира, насочва се към водопада, а след това се използва за напояване на градините около него.

  Молът приютява една от най-големите колекции от растения в страната с над 2 000 дървета и 100 000 храста.

  Падащата вода създава магнетично усещане, докато мъглата придава загадъчна атмосфера.

  На приземния етаж, пътеките водещи до водопода, са покрити с растителност.

  Зеленината помага на стресираните пътници да се отпуснат.

  Около водопада са разположени места за сядане и друг по-малък водопад.

  Част от хранещите си имат изглед към него.

  Стълби позволяват на посетителите да се изкачат до последния етаж.

  Цветни орхидеи красят пътя нагоре.

  Етажите между 6-ти и 10-ти разкриват фантастични гледки.

  Едно от летищните влакчета преминава през средата на мола, не спира в него, но пътниците имат възможност да се насладят на гледките.

  На последния етаж се намират ресторанти, красиви килими и животински фигури от цветя и детски кътове за игра, включително тревна площ, която на всеки няколко минути се изпълва с дим и създава усещане като че ли сте облак.

  Летище Чанги има шанса да се превърне в най-доброто летище на планетата и през тази година.

  Най-известното сингапурско летище, което държи палмата на първенството вече 6 години откри официално първия си шопинг мол Jewel преди дни.

  Източник: businessinsider.sg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 11.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
  11 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
  11 дек 2019
  Последни новини