От х:

Днес в x:

ГЕРБ: общината заобикаля закона, плаща различно водата за градини

Крайно време е да сезираме компетентните органи за нарушения на Закона за обществените поръчки от община Хасково. Това заяви от трибуната общинският съветник от ГЕРБ Антон Иванов на днешното заседание на Общинския съвет в областния град.

Повод за изказването му беше предложението на кмета Добри Беливанов в докладна записка за отпускане на близо 44 900 лева за бутилирана вода за доставка в училищата и в детските градини. Осигуряването на вода се наложи заради завишените стойности на уран. Сумата ще бъде осигурена от резерва за непредвидени и неотложни нужди от бюджета на общината за 2018 г. Тя ще покрие разходите в периода от 15 март до 12 юни тази година.

Иванов заяви още, че след преговори с общината му обяснили, че е избрана фирма, която предложила най-ниската цена. От справка обаче станало ясно, че кметството плаща различна сума за литър вода – от 11 до 40 стотинки. По думите му е трябвало кметството да обяви обществена поръчка за избор на фирма-доставчик, тъй като общата сума за доставка на вода възлиза над 200 000 лева. Така се заобикаля Закона за обществените поръчки, защото е необходимо да се обяви процедура за суми над 70 000 лева, допълни той. При разговор в тази връзка със зам.-кмета Велин Балкански, той заявил: „Обществената поръчка е голям ангажимент за общината“. Въпреки несъгласието си с предложената докладна, Антон Иванов заяви, че ще я подкрепят, за да не ощетят училищата и градини, които очакват да им бъдат възстановени разходите.

Предложението беше одобрено от съветниците.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Пе
    Петър
    23 -8
    10:23, 29 юни 2018
    Какъв проблем, каква драма, уважаеми читатели!
    Г-н Иванов, какво ще кажете да асфалтират улица Граничар. Това е улицата под вашата, на която вие живеете, а ул. Цар Симеон Велики е асфалтирана и с положени плочки на тротоарите! Не знам сезирайте се или там каквото трябва, вие си знаете. Миналата година кмета отговори, че няма пари за ул. Граничар в бюджета на Общината. Но си мисля, че вас е трябвало да питаме, вие сте по-оправен май!
    • Аз
      Аз
      7 -16
      11:25, 29 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Въ
    Въпрос
    22 -3
    10:46, 29 юни 2018
    Кой е доставчика на водата?Нали "Каменица" дава безплатна вода за какви пари говорите?
    • 00
      001
      9 -3
      11:45, 29 юни 2018
      И колко вода дава Каменица??????Нали гледам в нашето училище два пъти по две седмици от Каменица и останалото време Бачково от Нова трейд!!!!
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    21 -9
    11:11, 29 юни 2018
    Антоне, кажи на фризьорката ти да ти подстригва и веждите.Хептен си се сбабичосал.
    • Уз
      узо
      15 -3
      11:47, 29 юни 2018
      Магаре седяло, магаре изляло!
  • 4
    Пр
    Проктър
    28 -7
    11:16, 29 юни 2018
    Хайде сега кмета уволни алчната ти щерка и дай да го лаем.Пита ли по така заместника защо тази е фирмата за водата или нещо не се разбрахте с Мавъра за стотинките.Платете разликата от разрешителните дето щерката ни дава за някой лев така да има.
  • 5
    Пр
    Проктър
    28 -4
    11:21, 29 юни 2018
    хубавец ти не си ли в конфликт на интереси.кой мислиш че ще ти прости тарифите на дъщерята и задължението ти да строиш иначе не може разрешителни. строителите те плъзнаха и си следствен в Пловдив.
  • 6
    As
    asko
    22 -9
    11:40, 29 юни 2018
    Уважаеми съветници от управляващата партия, намалете малко децибелите. Догодина са изборите за Кмет на Общината и предложете когото поискате.. Само внимавайте, защото няколко пъти пробвахте и единствено с г-н добри Беливанов успяхте.
  • 7
    Ма
    Маймун
    14 -7
    11:45, 29 юни 2018
    Ами те ГЕРБ така управляват цяла държава, заобикаляйки закона, човека просто взема пример от "най-добрите"...
  • 8
    Му
    Мушмурок
    18 -8
    12:36, 29 юни 2018
    След неудобните въпроси зададени към “уж” кмета на Хасково, се изниза като “******”, която не може да направи или изкаже нещо! “Кмете не ставаш за нищо, цял град ти се е смее, както на теб така и на големите ти “експерти”. И по-горе плюещите по една партия- диано, по цял ден освен да се тъпчиш, да пишеш помии по хората, които ти дадоха хляба в ръцете, за нищо не ставаш!!! Табакова, Иванова и още големи “експерти” да дадът становище защо майките нямат млечна кухня или не можахте да измислите лъжата, нямате толкова мозък! Едната да отива на кафето и да си носи таблата, а другата да копае на нивата, за друго не ставате
Последни новини