От х:

Днес в x:

Силвия Тенчева спечели конкурса за директор на Спортното училище

    Силвия Тенчева остава за постоянно директор на Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково. Тя е назначена на длъжността след като спечели конкурса в края на миналата седмица, съобщиха за Haskovo.net от Регионалното управление на образованието в Хасково.

    Тенчева близо 3 години ръководи Спортното училище като временно изпълняваща длъжността. Тя е преборила другия кандидат за поста, чието име не беше оповестено.

    Конкурс за директор беше обявен и за ОУ „Шандор Петьофи“ в Хасково. Там обаче не е избран титуляр и така временно изпълняваща длъжността остава Антоанета Петрова. Тя и още един мераклия за поста са се явили на препитването, но не са успели да съберат необходимия брой точки от теста и интервюто.

    Това е втори конкурс за избор на ръководители на съответните училища. Първият се проведе по-рано през тази година, но тогава до избор на титуляри не се стигна. Така за „Шандор Петьофи“ ще трябва да бъде обявен трети.

    В края на септември тази година от РУО обявиха конкурси за общо 10 училища в Хасковска област. За директор на ОУ „Христо Ботев“ в хасковското село Войводово е избрана Красимира Димитрова, която досега бе временно изпълняваща длъжността. Начело на ОУ „Христо Ботев“ в тополовградското село Синапово е избрана Анелия Ангелова, Красимира Петрова на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в ивайловградското село Железино, Димитрина Димова оглави ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в ивайловградското село Свирачи, Татяна Тодорова ще ръководи ОУ „Христо Ботев“ в димитровградското село Крепост, а Светла Василева - ОУ „Иван Вазов“ в Харманли. За две от школата – ОУ „Христо Ботев“ в харманлийското село Бисер и в тополовградското село Хлябово кандидати за директори не се явиха.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      37
      37838r
      16 -20
      19:16, 29 ное 2018
      Синчето като е в данс звъни да я оставят. Кво да п... Виж коментара
    • 2
      Ало, РУО-то, как може да оставяте макар и позаместване директорката на Шандор Петьофи. Тази г-жа един конкурс не може да спечели, колко конкурса ще й пускате не я ли виждате, че от едно добро училище го срина до нула. Махнете я час по -скоро.
    • 3
      Ца
      Цар Ивайло
      21 -5
      22:14, 29 ное 2018
      Абе, тая шивачка на Шандора толкова ли е проста, че на два конкурса се дъни или толкова си може женицата, намърдана на поста от М. Златева!!! Срам.....РУО!!!
    • 4
      Ма
      Марина Марашева
      13 -4
      09:10, 30 ное 2018
      Това е чест на достойнство,или това най-модерно училище се превърна по махленски назначени даскалици и чистачки.Директорката врябва да направи морален акт.
    • 5
      Еж
      ежко
      6 -4
      14:09, 30 ное 2018
      от къде черпите непроверена информация? Силвия Тенчева не е издържала конкурса и отново временно изпълнява директорския пост . Ще има вероятно нов конкурс!

    Още новини

    Последни новини