От х:

Днес в x:

50 медицински сестри и акушерки с дипломи с общ успех 5.17

    Общо 50 медицински сестри и акушерки получиха дипломите си за степен бакалавър от хасковския филиал на Тракийския университет в Стара Загора. Сертификатите бяха раздадени днес на тържествена академична церемония в зала „Хасково“, а бакалаврите по здравни грижи положиха медицинска клетва за вярност към професията.

    Първа своята диплома получи първенецът на випуск 2018 Стела Узунова. Общият успех на абсолвентите е много добър 5.17, като представителките на специалност „медицинска сестра“ завършват с 5.29, а тези от специалност „акушерка“ се дипломират с 5.04.

    Приветствия и поздравления към дипломантите и техните близки и приятели отправиха зам.-директорът на филиал Хасково Таня Паскалева, зам.-ректорът на Тракийския университет в Стара Загора проф. Гюрга Михайлова, кметът на Хасково Добри Беливанов, директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов, представители на Факултета по здравни науки в университета Улудаг в Бурса, както и ръководители на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, където е базата за обучение на хасковските студенти. В словото си шефът на хасковската болница заяви, че някои от дипломантите вече работят в здравното заведение. „Досега ние нямахме много възможности да избираме, но благодарение на възстановяването на колежа в Хасково, ние вече имаме възможност да започнем и подмладяването на нашия състав в болницата“, каза д-р Гелов. Той поясни, че около 20-25 души от последните два-три випуска са започнали работа в местната болница, а тази година са назначени 6 души. „На добър час и да знаете, че вие сте направили най-добрата инвестиция във вашето бъдеще“, заключи хирургът.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Би
      Бивш прелодавател
      21 -2
      12:33, 29 ное 2018
      Честито на младите специалисти! Много лични и професионални успехи!
    • 2
      На
      Надежден
      8 -1
      15:13, 29 ное 2018
      Браво стела!
      Честито!
    • 3
      Бр
      Браво
      8 0
      17:17, 29 ное 2018
      Поздравления! На добър час!
    • 4
      Зо
      Зора
      3 0
      22:23, 29 ное 2018
      Обичайте професията си, която сте избрали ! Служете й вярно и преданно ! Надеждите ни са във вас, бъдещи лекари и сестри ! Учете се и от доказалите се специалисти, не го забравяйте това правило. Поздравления ! Дерзайте !
    Последни новини