От х:

Днес в x:

Григор Димитров размаза тайванец, чупи нови рекорди

Григор Димитров победи жегата и съперника

Хасковлията Григор Димитров продължи да пише историята на родния тенис, като се класира за трети кръг на откритото първенство на Австралия по тенис  - един от само 4-те през годината турнири от най-висок ранг - Голям Шлем. Победата на Гришо дойде при уникалните 43 градуса на сянка, но въпреки жегата и непознатия съперник, хасковлията постигна чиста победа с 6:3 6:3 и 7:6. Така Григор стана единственият българин, достигнал до 3-ти кръг на ГШ, като дублира постижението си от Ролан Гарос миналата година. Нашият счупи и собствения си рекорд за най-предно ранкиран български тенисист, като от следващата седмица ще застане на 21-мо място в световната тенис ранглистта.


До знаменателната победа се стигна след отлагане на двубоя с три часа заради жегата. Оказа се, че тя по никакъв начин не е повлияла на българина, който набързо поведе с 2:0 сета. Хасковлията имаше шанс да се разправи бързо с противника си, след като дръпна с 4:1 гейма в третия сет, но срив в представянето му доведе до връщане на пробива и равенство. Мачът стигна до тайбрек където се изиграха цели 24 точки! Българинът пропусна няколко мачбола, отрази няколко сетбола, но в крайна сметка затвори дългия гейм с 13:11 точки.


Досега българин не се е класирал за осминафинал на турнир от Шлема, но сега има реален шанс да го стори, защото в следващият кръг го очаква напълно преодолим съперник. Той ще е или румънският ветеран Виктор Ханеску, или канадецът Милош Раонич, който вече е бил побеждаван от Гришо. Мачът ще е в събота. След днешната си победа Григор си осигури чек за $75,000 и 90 точки, които го изкачват до №21 в света.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини