От х:

Днес в x:

Адекватни медии и община решиха болезнен проблем на Бадема

Почистените стълбища

Адекватна реакция на медия и община реши болезнен проблем за жителите на хасковския квартал Бадема. В публикация от 30-ти декември Haskovo.net даде трибуна на недоволство на гражданите от състоянието на стълбище между улиците "Бадема" и "Градинарска". Запушен с храсталаци и пръст канал наводнявал стръмните стъпала, по които ежедневно минавали десетки родители и ученици към близката Финансово стопанска гимназия и Помощно училище „Петър Берон“. В предишни, по-люти зими, стълбите се заледявали и не били редки паданията и контузиите. Заради превърналите се в опасност стълбища, хората се принуждавали да заобикалят стотици метри вместо да пресекат направо.

Дори самите жители на Бадема признаха, че проблемът е дреболия. „Като камъче в обувката“, допълни нашият читател Иван, който огласи проблема. Но както се знае, камъчето в обувката може да ти стъжни живота, особено ако ти убива ден след ден. Сигнали били подавани, но без резултат, споделиха хората.

Ден след публикацията на общинското ОП „Екопрогрес“ е било разпоредено да почисти затлачения отливник. Характерното за родните служби помайване е пренесло проблема в 2014-та година. Още в първите дни обаче е получено ново разпореждане за незабавни мерки. След два часа работа каналът вече изглежда като картинка, а стълбищата загубиха характеристиката си на леден капан. Жалкото е, че разрешаването на проблема е непропорционално на изхабените преди това нерви, коментираха доволните жители на Бадема.

Г. Христов

Преди две седмици
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини