От х:

Днес в x:

Тополовград клейми предателя Първанов

Другарят Станчев е  зад Станишев

Общинската организация на БСП в Тополовград гласува декларация до ръководството на партията, в която заклеймява раздорите в нея.

Членовете на червената структура изразяват възмущението си от случващото се по висшите етажи на БСП, които дестабилизират партията столетница, се казва в документа.

В Тополовград са категорични, че подкрепят изцяло ръководството на партията на чело със Сергей Станишев. Относно отцепниците, които отиват в новото формирование АБВ на Георги Първанов, общинската организация на БСП в южното градче, чийто член е и Емилия Масларова, са категорични, че постъпката им е предателска.

В Тополовград сме работили и за Първанов, и за Калфин. Когато Калфин беше кандидат за президент, от Тополовград получи 5 000 гласа. Не е достойно сега да използват други политически формации, за да изразят позициите си“, коментира Добрин Парнаров, член на общинската организация на БСП в Тополовград. „И в най-големия бардак трябва да има поне малко морал“, добави той.

В организацията вече са направени и номинации за евродепутати. За сега те са 6. Сред най-често сочените имена е това на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Ивайло Калфин също е бил сред номинираните.

В Хасковската общинска организация също тече процес на номинации. От национално известните имена са посочени лидерът на БСП Сергей Станишев, Георги Пирински, евродепутатът Илияна Йотова, Деница Караджова. Сред номинираните са и 5-6 местни имена, като преподавателят от УНСС Георги Забунов и директорът на Хасковския регионален център за дистанционно обучение към УНСС доц.д-р Живко Драганов.

Окончателно имената на номинираните по места в структурите на БСП в хасковски регион ще станат ясни в края на януари, когато трябва да минат всички общински конференции.

Хасковската партийна организация също е за Станишев и осъжда остро поведението и действията на отцепниците, които преминаха в АБВ, коментира общинският лидер Иван Станчев. Той и другарите му са категорични, че макар да познават и уважават като интелигентни хора и Първанов, и Калфин, постъпките им през последните дни ги показват като хора, недостойни да се нарекат „носители на лявата идея“.

Участвали сме в избора на настоящото ръководство на БСП и твърдо го подкрепяме в създалата се ситуация, коментира още от името на съпартийците си Станчев.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини