От х:

Днес в x:

18 °C

Тополовград клейми предателя Първанов

Другарят Станчев е  зад Станишев

Общинската организация на БСП в Тополовград гласува декларация до ръководството на партията, в която заклеймява раздорите в нея.

Членовете на червената структура изразяват възмущението си от случващото се по висшите етажи на БСП, които дестабилизират партията столетница, се казва в документа.

В Тополовград са категорични, че подкрепят изцяло ръководството на партията на чело със Сергей Станишев. Относно отцепниците, които отиват в новото формирование АБВ на Георги Първанов, общинската организация на БСП в южното градче, чийто член е и Емилия Масларова, са категорични, че постъпката им е предателска.

В Тополовград сме работили и за Първанов, и за Калфин. Когато Калфин беше кандидат за президент, от Тополовград получи 5 000 гласа. Не е достойно сега да използват други политически формации, за да изразят позициите си“, коментира Добрин Парнаров, член на общинската организация на БСП в Тополовград. „И в най-големия бардак трябва да има поне малко морал“, добави той.

В организацията вече са направени и номинации за евродепутати. За сега те са 6. Сред най-често сочените имена е това на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Ивайло Калфин също е бил сред номинираните.

В Хасковската общинска организация също тече процес на номинации. От национално известните имена са посочени лидерът на БСП Сергей Станишев, Георги Пирински, евродепутатът Илияна Йотова, Деница Караджова. Сред номинираните са и 5-6 местни имена, като преподавателят от УНСС Георги Забунов и директорът на Хасковския регионален център за дистанционно обучение към УНСС доц.д-р Живко Драганов.

Окончателно имената на номинираните по места в структурите на БСП в хасковски регион ще станат ясни в края на януари, когато трябва да минат всички общински конференции.

Хасковската партийна организация също е за Станишев и осъжда остро поведението и действията на отцепниците, които преминаха в АБВ, коментира общинският лидер Иван Станчев. Той и другарите му са категорични, че макар да познават и уважават като интелигентни хора и Първанов, и Калфин, постъпките им през последните дни ги показват като хора, недостойни да се нарекат „носители на лявата идея“.

Участвали сме в избора на настоящото ръководство на БСП и твърдо го подкрепяме в създалата се ситуация, коментира още от името на съпартийците си Станчев.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини