От х:

Днес в x:

Фалстарт за новия доставчик на храна. Деца заспаха гладни

    Фалстарт отбеляза днес новият доставчик на храна за детските и социалните заведения в Хасково.

    С повече от час закъснение пристигна храната за млечната кухня в пункта в Детска градина “8-ми март”. За ситуацията сигнализираха изнервените родители, част от корито с децата си бяха пред пункта още в 11 часа. Определеният час за отваряне на кухнята е 11.30. До 12.30 храна все още нямаше-нито за групите от детската градина и яслата, нито за чакащите отвън дечица, които се хранят с купони.

    „Децата вече заспиват, повече от час са на жегата и много се изнервиха“, коментира Калина-една от майките, които чакаха за млечната кухня. За да не се натоварва допълнително детето й тя го предаде на баща му в момента, в който мъжът успя да се освободи, за да поеме малкия.

    „Храната е хубава и сме доволни от социалната услуга, определено е в помощ на майките“, коментираха и други от родителите добрата страна на нещата, но пък за момента бяха доста ядосани от създалата се ситуация. От опашката коментираха, че много от родителите не са издържали и са отвели заспалите си гладни деца към къщи.

    От днес има нов доставчик на храната в детските заведения в Хасково, след като мина обществената поръчка за това. Фирмата, която ще се грижи за изхранването на децата е хасковския ЕТ „Тано- Николай Траилов“.

    В момента тече процедура по обжалване на решението по обществената поръчка и след изтичане на срока за това ще бъде сключен договорът. В петък от общината обявиха, че макар договорът на старата фирма -„ВНП Фасилити“ ЕООД вече да е изтекъл, а сключването на договора с новата да не е факт, осигуряването на храна за социалните заведения няма да бъде прекъсвано и то ще се поеме от новоизбраната фирма.

    В крайна сметка след час и половина закъснение в Детска градина “8-ми ми март” храната пристигна. Представителите на фирмата- доставчик се извиниха и обясниха ситуацията с факта, че за първи ден поемат работата и организацията иска доизглаждане. И докато нещата се поуспокоиха за момент с отварянето на прозорчето на млечната кухня и старта на раздаването на храна, опашката отново се размърда, защото стана ясно, че има храна само за по-големите деца-до 3-годишна възраст. В 12,30 часа малките все още нямаха пасираните блюда, заради объркване в доставката. Така на майките, които взимат с купон храна за по-голямо и за по-малко дете, им се наложи да чакат още, докато пристигне второто зареждане.

    „За първи ден ни е тази доставка. Изцяло вината е наша, защото ние сме отговорни за навременното осигуряване на храната, но поехме нещата буквално от днес за утре. Разбрахме, че трябва да направим доставките за млечната кухня, детските и социалните заведения, в които влизат и ЦНСТ-та и Старческия дом, в петък следобед, а не ни бяха дадени ясни инструкции за методиката на зареждане. От утре всичко ще е по график“, обеща собственикът на новата фирма доставчик Николай Траилов.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (68)

    • 1
      Ив
      Иво
      58 -12
      13:21, 20 юли 2020
      Делян Дебелия е кусил хранаха и порциона взел че свършил.
    • 2
      “о
      “От доволните майки”
      40 -21
      13:27, 20 юли 2020
      Храната е ужасна!!!!
      • Сг
        Сготви на детето си
        73 -28
        14:42, 20 юли 2020
        Сготви нещо полезно на детето си сама. Защо разчиташ на кухня? Аз имам отговор - мързи те и отнема от времето ти за маникюр, кафенце, прическа и т.н.
      • Да
        Да
        10 -34
        14:51, 20 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • По
        Потресен
        38 -1
        15:03, 20 юли 2020
        Като гледам с каква агресия сте написали този коментар... явно има още на какво да се учите... По-добре насочете емоциите си в друга посока. И между другото, не аз съм написал горния коментар. Явно не съм единствения, който мисли по този начин.
    • 3
      По
      Потресен
      123 -22
      13:28, 20 юли 2020
      Ей мързелив народ... 2 часа ще стоят и чакат за храна с неясен произход и качество, но няма да отделят 10 мин. да сготвят сами нещо полезно на собствените си деца... Че гледам дори някои майки и от качеството се оплакват...
      • Ти
        Ти
        23 -64
        13:33, 20 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • До
        До ти
        96 -9
        13:42, 20 юли 2020
        Гледал съм... и продължавам да гледам... едното е на 5, а другото на 2. И нито веднъж не сме си позволили да им дадем да ядът от тези "храни". Да не казвам, че и аз и майка им работим, но въпреки това се справяме... все пак са нашите деца и са ни важни... по-важни от половиния час спестено време за да се сготви нещо полезно...
      • Их
        иху аху
        77 -7
        13:56, 20 юли 2020
        Не могат да готвят кикиморите.
      • Да
        Да
        7 -53
        14:15, 20 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • До
        До да
        83 -6
        14:28, 20 юли 2020
        Знам, че истината боли, но ако имате малко съвест и съзнание ще се замислите. И не, за съжаление нямам възможност сам да произвеждам храните, които използваме... но със сигурност разнообразие не липсва... И да... може не всички да са напълно чисти, със сигурност има и такива с нитрати и т.н., но поне вечер като легна мога да спя спокойно, защото знам, че съм направил всичко по силите си да осигуря най-важното за децата ми... а именно чиста и здравословна (до колкото е по силите ми) храна...
        Давайте още минуси за да може и вие да спите спокойно, а утре пак се наредете на опашката за "храна".
      • Ха
        Хаха
        65 -5
        14:33, 20 юли 2020
        Тенпък едни майки мързеливи, ще кажеш, че те са първите които гледат деца-мале какъв зор... Сигурно родителите им са ги изгледали и тях с купешка храна! Едно време хората са гледали по минимум 3 деца и на работа са ходели... Ся 1 дете и оревават вартълъка - чак пита ти дете гледал ли си хахахха - не ти си първата
      • На
        Наистина пълен потрес
        62 -8
        14:47, 20 юли 2020
        Горките деца! Майки, които не могат да сготвят нищо, но имат претенции .... Ужас
      • Из
        извинете ама
        41 -2
        15:44, 20 юли 2020
        От храната на този доставчик.. се хранят в градините, болниците , домовете и др. доколкото разбирам. Слушах кмета заложил на фирмата т.е. - избираме този доставчик заради ниската цена и бързото доставяне . Никой не залага на качеството на храната, а защо ли ? Не е ли логично Качеството да е определящо.. нали става дума за нашите деца, болни и възрастни! После защо било болно населението , то господа от там се почва храната.
      • Ай
        Айде стига!
        27 -25
        15:55, 20 юли 2020
        Говорим за социална услуга в помощ на майките, за колко социални услуги в помощ на майките може да се сетите? Не знам онези коментатори, които сами си готвят в къщи на децата как се справят, но тук става дума за разнообразно хранене - три ястия, всеки ден различно месо, супа, десерт, ако вие може да си позволите всеки ден да пазарувате и готвите - пилешко, заешко, риба, кюфтета и т.н, то много майки не могат. А знаете ли колко струва едно детско пюре в магазина, когато аз купувах бяха между 2-3 лв. сега сигурто са повече. Майките в България се нуждаят от подкрепа, независимо под каква форма, дали ще е млечна кухня или ще е нещо друго. Отново, както винаги у нас, темата се измества. Става дума за това, защо тази фирма е спечелила общ.поръчка, има ли необходимия капацитет, ресурси, персонал, логистика, от къде се купуват продуктите, кой готви, как се доставят - бусовете специално пригодени ли са за нуждите. защото все пак става дума за децата на града.А майките имат нужда от фризьор и дори от маникюр, имат нужда и от други неща и всяка една помощ от страна на държавата или общината е добре дошла. Единственият проблем на млечната кухня е, че не предлага меню за деца, които са на специална диета или имат някаква хранителна алергия. Като услуга това никога не се е предлагало в града, а броят на децата, алегрични към глутен, белтък на кравето мляко, лактова се увеличава. Считам, че това е минус за общината, нещо с което никога не се съобразявали, а може би трябва, при наличието на такива видни педиатри - общински съветници.
      • Да
        Да
        3 -12
        22:26, 20 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • До
        до Да
        8 0
        08:35, 21 юли 2020
        А таз фирма все едно готви само с био-мио и пр. полезни храни. Всичките им манджи са просто сварено брашно.
    • 4
      Де
      Делената
      82 -9
      13:35, 20 юли 2020
      Ама казвайте ги тези неща, че взехме да се объркваме.
      Значи, "Тано-Николай Траилов", спечели конкурс, който е "одобрен" от Делян Делчев(в качеството му на общински съветник)
      Чакайте малко - ами до колкото знае целият град, Николай Траилов, и брат му Емо , са служители на Делян Делчев.
      Аааа, ясно.Тука няма никаква , ама НИКАКВА нагласена обществена поръчка!
      МММ, не - тц!
      • Ми
        ми
        32 -3
        15:50, 20 юли 2020
        Еее то се знае , че всичко е нагласено ... няма как поръчка за милиони да отиде при друг ,,, макар ,че нямат квалифициран персонал за тая цел. От тук нататък ще стане мазало !!!!
      • 😈
        😈
        6 -24
        18:40, 20 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Да
        Дани
        8 -3
        20:42, 20 юли 2020
        А вие сте Делената по лична карта🤣
      • Ан
        Ани
        0 -5
        23:26, 20 юли 2020
        Защо изобщо намесвате личните отношения на Делян с... Виж коментара
    • 5
      Н
      Н
      49 -6
      13:37, 20 юли 2020
      Пълен боклук е тази храна особено супата беше нещо отвратително. И това го ядат малки деца засрамете се.
      • М
        М
        14 -40
        13:45, 20 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Н
        Н
        21 -8
        14:08, 20 юли 2020
        Ти си толуп М и боклук яж я ти като ти харесва.Храната е боклук за боклуци като теб.
      • О
        О
        20 -10
        14:19, 20 юли 2020
        Нещо не си разбрал Н тази храна е за дедето ти не ти да я ядеш . Готви се по други рецепти за деца здравословни. Иначе на тебе кифтета и цаца ти стигат но не яж на детето супите
      • Н
        Н
        22 -7
        14:27, 20 юли 2020
        А ти пробвал ли си супата че да казваш моето дете не я яде и аз като я пробвах горчи ужасно как да я яде детето
    • 6
      Ай
      Айде стига вече!
      55 -5
      13:38, 20 юли 2020
      Отново ТРАИЛОВ, как пък вече не им омръзна все едни и същи хора да печелят тези поръчки. Доставяше храната в ОУ"Христо Смирненски", въпреки че би следвало да е в конфликт на интереси, щом съпругата му е зам.директор там. Закуските редовно се хвърляха от децата, никой не ги ядеше. И сега пак!
      • Ст
        Стига де
        11 -23
        13:46, 20 юли 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 7
      12
      123
      49 -12
      13:48, 20 юли 2020
      Ами тия майки дето стоят час и половина да чакат, да бяха сготвили нещо за децата си. Ама е по- лесно да мрънкаш вместо да готвиш.
    • 8
      До
      Добрев
      15 -4
      14:28, 20 юли 2020
      Да сменят готвачката, пак тя ще излезе виновна, нали уж милеят за децата, че те били бъдещето, че трябва да са здрави ? Празна работа! Децата ще продължават да гладуват!
    • 9
      Мр
      Мрънкащ мързел
      36 -13
      14:33, 20 юли 2020
      Мрънкащи и недоволни "майки", които не могат една супичка да сготвят на детето си. Иначе пълнят кафенетата и фризьорските салони.
    • 10
      :)
      :)
      19 -4
      15:21, 20 юли 2020
      "Кръшков" и той се е наредил за супи,чка. Малко да за.хлеби че само с една заплата живее ли се ?
    • 11
      Ма
      Майки
      11 -13
      15:26, 20 юли 2020
      Ами щом искате ние да готвим супички вие защо сменяте фирми и се натискате да готвите , а не можете и това да направите? А за фризьорските салони, какво общо има с новата фирма, с кофти храна за децата ни, да не би ти да ми плащаш за прическите?
    • 12
      Ма
      майка
      18 -3
      15:54, 20 юли 2020
      Ужасна храна ! Невярвам някое дете да я хареса !!!
      • Да
        Дани
        6 -12
        20:44, 20 юли 2020
        Ми моето за пръв път си изяде всичко... Виж коментара
    • 13
      Жи
      Жижи
      28 -5
      15:59, 20 юли 2020
      Как така новата фирма не е готова да поеме щафетата ? Защо участва в търга като понятие си няма от детска кухня и организация !!! Старата си вършеше идеално нещата !!!
      • Мо
        Моля!?
        9 -3
        22:07, 20 юли 2020
        Старата си е вършела идеално нещата ли? Айде моля Ви, тия буламачи,които предлагаха за нищо не ставаха. В интерес на истината за да бъда точна имаше седмица, в която беше вкусно, следват 2 седмици, през които пълен буламачи и така се редуваха. За грамажа да не говорим, супер малки порции между 130 и 170-80 грама. При определен грамаж от 200 гр.
        И в крайна сметка, която и фирма да спечели търга, не може да се очакват чудеса от качество и био продукти , особено за 1.50 лв. Качеството вкъщи, ама трябва да можеш и да си го сготвиш.
    • 14
      Ге
      Георги
      18 -15
      16:01, 20 юли 2020
      До всички многознайковци отгоре!
      Това, че някои родители са решили да хранят децата си от млечната кухня си е изцяло тяхно решение и при положение, че държавата я е създала вие нямате право да ги съдите. По същият начин те нямат право да съдят вас защото вие решавате, кое е най-важно за вашето дете. Явно имате нужда някой да ви похвали как храните детето си, това е друг въпрос.
      Проблема е следния, това е обществена поръчка, която някой е спечелил. Това е обществена поръчка по която всички ние плащаме от нашите данъци (дори и тези които хранят децата си с космическа храна).
      Явно е , че качеството и количеството в случая не са задоволителни и не отговарят.
      Коментирайте си!
      • Ге
        гергана
        14 -10
        16:32, 20 юли 2020
        геори нищо не плащаш и не го е осигурила държавата. ти даваш един мижал лев а искаш детето ти да яде цял ден
      • Ге
        Георги
        12 -7
        17:21, 20 юли 2020
        Гергана първо провери и тогава говори! Да не говорим, че има и майки за които този "мижав лев" е много!
        Цитирам обявлението: 6.1. Максималната стойност на обществената поръчка не може да надвишава 7050 000,00 (седем милиона и петдесет хиляди) лева без ДДС.

        Проверете си сами обявен е на сайта на общината.
        http://profil.haskovo.bg:1111/d/91cc680a13817402b9229994a6fd51d0

        Ако не излиза го потърсете на страница 2 ако ви мързи пишете глупости!
        Бастуни!
      • Да
        Да
        4 0
        07:10, 21 юли 2020
        Точно и обективно ! Моите уважения!
    • 15
      По
      Порчо
      16 -4
      16:12, 20 юли 2020
      Новите от Дрийм-тийма ли са или са параван на някой от него?
    • 16
      Не
      нено
      22 -5
      16:23, 20 юли 2020
      Проблема е ,че години наред едни и същи са за тези поръчки.
      Питам се ,ако не беше Делян Делчев ще ше ли Тано -Траилов да спечели поръчката
      То всички знаем ,че е подлога на Делян ,но няма ли други фирми
      Или добре ,че е е ГЕРБ пак да им даде поръчка
      след 4 години ,ако е друга партия Делян ще отиде и там общински съветник
    • 17
      Да
      да обобщим
      22 -5
      16:34, 20 юли 2020
      от всичко което прочетох разбрах, че храната е закъсняла, някои майки дори не са я взели, че фирмата носи храна за първи път но майките и бащите вече знаят че храната е гадна. евалла
    • 18
      Go
      Gost
      20 0
      16:42, 20 юли 2020
      Щом храната е лоша подайте сигнал към съответните институции, това са 7 милиона от ВАШИТЕ пари !
    • 19
      Ку
      Курец
      19 -8
      16:57, 20 юли 2020
      Не мога да разбера как така такива красиви майки не могат да направят обяд на децата си.Защо трябва да се редът на някакви опашки за храна.За **** винаги намират време,за обяд не им стига.
      • Az
        Az
        2 0
        10:45, 21 юли 2020
        Без храна се може,без **** не.
    • 20
      Въ
      Възмутен
      13 -16
      17:08, 20 юли 2020
      Не съдете фирмата, заради този 1-ви ден. Нещата ще се нормализират. Лично аз останах доволна. Тази фирма се занимава с хранене от много години и има доказано качество. Не бъдете толкова злобни.
      • Да
        Да
        1 0
        07:15, 21 юли 2020
        А, няма да бъдат! Друго какво могат.........?
    • 21
      Шв
      Швепс
      9 -6
      17:11, 20 юли 2020
      Айде , айде . Аман от злобни хора. Кръшков , пич , изкара ли някой лев ?
      От млечната кухня на фасилити детето ми беше пипнало салмонела... Тъй че колко им била хубава храната, не ми говорете ;)
    • 22
      То
      Тонка
      9 -18
      17:13, 20 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Да
        Да да
        9 -1
        23:49, 20 юли 2020
        Твоето дете явно обича сурови картофи???
    • 23
      Ср
      Срамота
      9 -1
      17:18, 20 юли 2020
      Народа е толкова обрулен че вече няма пари да си нахрани децата.
    • 24
      Ки
      Кика
      7 -16
      17:22, 20 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • На
        Нани
        8 -2
        23:51, 20 юли 2020
        То се видя колко отговаря на условията !!! И всички знаят как е спечелен търга !!
      • По
        Порчо
        10 -1
        23:56, 20 юли 2020
        Не е нужно да отговаря на много условия, а на едно! А то е да е на "наши" хора!
    • 25
      Ем
      емо
      10 -12
      18:21, 20 юли 2020
      Ееее то злоба ,то завист
      Престанете Тано може да има връзки, но работи ,
      може да има две жени ,но работи
      Не е важно за кого ,важно е резултата
      Престанете с тая хасковска злоба и завист
      • Гр
        Грешка
        6 -1
        23:53, 20 юли 2020
        Да да то цяло Хасково видя и разбра как работи .
    • 26
      Ne
      Neli
      8 -15
      18:34, 20 юли 2020
      Защо така говорите бе хора храната беше много хуба... Виж коментара
    • 27
      Да
      Дани
      7 -12
      20:50, 20 юли 2020
      Независимо от закъснението, моето дете за пръв път... Виж коментара
      • Аз
        Аз
        15 -4
        21:54, 20 юли 2020
        Ми нормално ,като е седяло гладно пас и половина , умряло от глад горкото , изяжда всичко от нискокалоричния буламач .
    • 28
      АП
      А пък аз
      11 -3
      22:41, 20 юли 2020
      Не бих се доверила на такава фирма, мисля,че качеството е под съмнение!
    • 29
      АБ
      А бе
      5 -1
      08:43, 21 юли 2020
      А бе, много хора на този Делян, много влиятелен човек! Машалла! Евала! Навсякъде, откъдето мине и с едно щракане на пръсти и ,хоп - негови "хорица! " Ако аз съм на мястото на тези майки, щом се печелят така поръчки, за един месец мога да накарам тази фирма да се откаже, спирам да вземам храна а родители от дет.градини да се жалват от "питателната храна" за децата им! Хей, хора, това са деца, как смятате да я карате? Аааа, с много пари?! Евалла!
    • 30
      Зо
      Зов за помощ
      4 0
      10:01, 21 юли 2020
      Искам да стана депутат, мога да псувам 2 часа непрекъснато, без да се повтарям, мога да уцеля с плюнка човек от 5 метра, нямам образование и съм достатъчно прост !
    • 31
      Зл
      злобари
      2 -2
      10:22, 21 юли 2020
      айде стига глупости, кви били майките че не готвели. МАЙКИ. разни хора разни идеали, а тук само безсмислени реплики и дуплики. Има услуга която се предлага, всеки сам решава дали да се възползва от нея, личен избор основан на лични искания и причини, и да ако услугата не се предлага в очаквания срок и вид и качество, да имаш право да оплачеш, без значение кой е доставчика на услугата!
    • 32
      Ру
      Ружа
      3 -1
      16:34, 21 юли 2020
      Пак правим от мухата слон. За първи ден разнасят, случва се.
    • 33
      Вн
      ВНП Фасилити
      0 0
      13:22, 24 юли 2020
      „ВНП Фасилити“ ЕООД има удоволствието да уведоми всички малки и големи клиенти на млечната кухня в община Хасково, че от понеделник 27 юли 2020г. възобновява предлагането на храна за млечна кухня на територията на Oбщината.

      Приготвената храна ще се предлага в два пункта с адреси:
      • СУ Стефан Караджа, бул. Съединение, №49;
      • ОУ Иван Рилски, бул. Г.С.Раковски, №24.

      Купоните на стойност 1.80 лв. могат да бъдат закупени на място в пунктовете през работното време от понеделник до петък, 11:30ч.- 13:00ч.

      За повече информация следете нашата Facebook страница VNP facility
    Последни новини