От х:

Днес в x:

Езиковата изложи френски вкус и испански темперамент

Изтънченият вкус на френската кухня и огненият темперамент на испанските ястия цъфнаха в изложба на паралелките, изучаващи романските езици в Езикова гимназия. Две дузини гимназистки представиха домашно приготвени ястия от националните кухни на Франция и Испания. Кулинарната изложба обхващаше пълната палитра вкусове - от сладкото до сладострастното и от традиционното до пикантното. Изложбата имаше благотворителна цел - събираха се пари за ремонт на кабинетите по френски и испански език. Ще се закупят както необходими пособия, така и ламиниран паркет за по-комфортна среда. За испанските и френски паралелки любовта към езика явно минава през стомаха.

За отбелязване е, че всеки от новоизлюпените кулинари лично бе приготвил поне по едно ястие. Може и да е използвал квалифицирана помощ, но това не му е спестило висенето пред готварските книги, при това на чужди езици. Както се казва – моми за пример.

Поводът за днешното мероприятие е 20-тата годишнина от присъединяването на България към франкофонската общност. Инициатор по традиция са френските класове в Езиковата. Тази година към техните мероприятия се включили и испаноезичните.

Г.Христов

Изложбата бе на традиционни ястия от френската и испанска кухня
От вкусотиите избираха и ученици от другите специалности
Дегустацията ставаше още на коридора

По единодушно мнение, всичко бе много вкусно

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини