От х:

Днес в x:

Бонус за кръводарители: 39 обиколки с карт

39 пъти кеф с карт срещу благороден жест. Предложението идва от шефа на картинг пистата в Хасково Иван Бакърджиев. Той обяви 39 безплатни обиколки за всеки с кръвна група „А“ с положителен резус фактор, който се включи в акцията на МБАЛ Хасково в сряда.

Преди няколко дни от болницата алармираха, че запасите им от кръв са в тревожно малки количества. Затова е организирана дарителска кампания, която ще се проведе на 18 декември в Кръвопреливния център в Хасково до АГО, както и в конферентната зала на МБАЛ, до сградата на администрацията, припомни Бакърджиев. Той бил трогнат от апела на болницата в Haskovo.net за попълване на запасите от кръв в навечерието на празниците, когато се случват доста инциденти. Въпреки че е най-разпространената кръвна група, запасите на Центъра от „А+“ били на критично ниво.

Понеже самият Бакърджиев е с “А+“, ще е сред първите доброволци. Тези със същата кръвна група, които го последват, ще получат талон за обещаните безплатни обиколки, които могат да направят при откриването на новия сезон на пистата - през април 2014 г. Обиколките са 39 заради факта, че Бакърджиев навършва толкова години в събота.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини