От х:

Днес в x:

Със звезден тим в Хасково стартира 24-часово състезание по картинг

    Първото в България 24-часово състезание в автомобилния спорт стартира на картинг пистата край Хасково точно в 13 часа днес.

    EKO24H of Bulgaria Karting Race е с международно участие. Организатора на състезанието е първият български пилот, участник във Формула БМВ и шампион на България по картинг Николай Върбицалиев.

    В тимовете са общо 200 пилоти от 12 държави, разпределени в 30 отбора. 

    Освен участие на картинг елита у нас, в надпреварата се включва и звезден тим, който е съставен от популярни и обичани театрални, кино и музикални звезди, и автомобилисти. Час от звездния тим са рали пилотът и европейски шампион Крум Дончев, автомобилният състезател, печелил 24-часа на Нюрбургринг Павел Лефтеров, певецът Рафи Бохосян, Скилър, ултрамаратонецът Красимир Георгиев, актьорът Асен Блатечки.

    „Усещането ми преди старта е като да съм толкова неподготвен, колкото никога не съм бил“, сподели минути преди началото на надпреварата Рафи Бохосян и призна, че при загрявката адреналинът му се е вдигнал при няколкото завъртания, който са му се случили с карта.

    „Момент е да привлечем малко повече внимание към този екстремен спорт, но и да обърнем внимание на важните неща, като каузата, която подкрепяме с това участие.“, посочи още певецът и призова своите фенове, както и тези  на картинга и моторните спортове да подпомогнат каузата за събиране на средства за едногодишната Йоанна от Хасково, която се нуждае от спешна операция.

    Финалът на първото по рода си у нас състезание по издръжливост на картинг пистата в Хасково е в неделя в 13 часа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Лу
      Лудия Макс
      3 0
      20:37, 10 окт 2020
      Луд умора няма! И понеже е 10 .10. 20, ден с много сватби и съответно на операторите и фотографите им е по-интересно и по-доходно да снимат сватби, затова и ни се показват снимки правени на телефон !!!!
    • 2
      Пр
      Прах
      11 -1
      22:32, 10 окт 2020
      Най после нещо младо, жизнено и живо в града ни. Не само нископърд@щи по 1.2м к@дъни
    • 3
      ..
      ..българче да се наричам..
      4 0
      10:10, 11 окт 2020
      Браво! Най-дългата и интересна специализирана писта за картингна Балканите, трябва да се използва. Чудесна реклама за градът ни!
      Нека да се замислят и за мото-крос пистата - беше стартирано добре..
      Стрелбището също може да организира спортни събития, носещи дивиденти.
    Последни новини