От х:

Днес в x:

Искендер занесе на именника дядо Николай „ Свети дух“

 

Две бутилки червено вино с етикет “ Свети дух“, на името на едноименната местност, която е една от емблемите на Хасковските Минерални бани, занесе като подарък за именния ден на Пловдивския митрополит Николай кметът  Мюмюн Искендер.

Освен мерлото от масивите край с. Сусам, Владиката е получил като подарък от Минерални бани и информационна брошура с архитектурните, културните и водните богатства на общината.

Управникът на курортното селище отиде на крака при дядо Николай именно на Никулден по покана от съветниците му, за разговор за ремонта на три от църквите в Баните.

След празничната литургия, която отслужи Владиката в катедралния храм "Успение Богородично", минералбанския кмет е бил поканен на празничната почерпка на именнияка.

До конкретни разговори обаче не се стигна, информира Мюмюн Искендер. Владиката ме остави в ръцете на съветниците си с думите: Ще разговаряме на работна среща, в работен ден.

Искендер посети Пловдивската митрополия, за да търси отговор от дядо Николай  защо не финализира договора за ремонта на трите православни храма в общината, за които са издействани 1,2 млн. лв. от еврофондовете. Ако договорът със строителната фирма да ремонта на църквата "Св. Георги" в Минерални бани не бъде разписан до 12 декември, общината ще изгуби парите за него.

Като краен вариант в понеделник или вторник следващата седмица владиката и свитата му ще посетят Минерални бани, за да се запознаят на място състоянието на храмовете.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини