От х:

Днес в x:

Община Димитровград описа проблемните зони при снеговалеж, сред тях новото кръгово

Очакванията на синоптиците са, че дъждът ще премине в сняг през седмицата

Община Димитровград има готовност да посрещне първия сняг, който според прогнозите на синоптиците е възможно да падне утре.

Информация за готовността за зимния сезон изнесе пред журналисти днес гл.експерт Дияна Дончева от дирекция "Общинска собственост".

Тукашната администрация е изготвила и оперативен план, където са описани проблемните зони при снеговалеж.

Снегонавявания се образуват на пътя от кв."Мариино" в посока Бряст, Здравец и Странско, пътя за Великан и този за Ябълково, Скобелево и Сталево, посочи Дончева.

При ниски температури се образуват заледени участъци по пътя за Радиево, Голямо и Малко Асеново, този към Черногорово и Воден и отсечката за село Крум.

В Димитровград повече усилия ще бъдат насочени при снеговалеж към Новото кръгово кръстовище на изхода за Хасково, както и на улица "Марица" в кв."Мариино". Там ще има насочена допълнителна техника при проблем и средства за опесъчаване.

В Димитровград вече очакват първия сняг, снимка- архив

Ясни са вече фирмите, които ще се грижат за почистването на общинската пътна мрежа през идния зимен сезон. В Димитровград това е "Нео Титан", а в малките населени места са ангажирани 15 местни фирми.

Според Дончева, практиката въведена миналата година е удачна, защото местните фирми могат да реагират още при първия снеговалеж и да започнат почистването. 230 000 лв. ще струва снеготочистването в Общината тази година, в сумата влиза и 110 000 лв., отделени за селата.

Има и заповед на кмета Иво Димов от 15 октомври, с която се посочва, че при първия сняг паркираните по улиците коли трябва да бъдат отстранени, за да не пречат на техниката. Приоритетно ще се чистят главните улици, по които се движи автобусния транспорт, входно-изходните артерии на града, района на МБАЛ "Св.Екатерина", полицейското управление, важните на ЕВН зони при евентуални аварии.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини