От х:

Днес в x:

Издирват 31-годишен от Хасково, участвал в отвличане

31-годишен мъж от Хасково се издирва от полицията заради участие в отвличане, съобщават от областната дирекция на МВР. Негов съучастник – 34-годишен от ивайловградското село Покрован, вече е зад решетките. Двамата са заподозряни в противозаконно лишаване от свобода на двама мъже от Ивайловград на възраст 25г и 22г.

Вчера в късния следобед ивайловградските полицаи са получили сигнал от 52-годишен мъж от село Покрован, че похитените са потърсили помощ в дома му. Пред разследващите полицаи те заявили, че по-рано през деня на улица „Армира” в града се качили в лек автомобил Мерцедес, в който пътували извършителите, познати на органите на реда. Откарали ги в къщата на единия в село Покрован, където ги съблекли по бельо, завързали ги със сезал един към друг и ги били. Потърпевшите, също познати на органите на реда, успяли да се измъкнат и да потърсят помощ. След подадения сигнал и оперативно-издирвателни действия, ивайловградските криминалисти са задържали покрованеца, а хасковлията е в процес на издирване.

При процесуално-следствените действия в дома на задържания е открито пакетче с около 20 грама суха листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В хода на разследването станало ясно, че причината за противозаконното лишаване от свобода са неизяснени финансови отношения помежду им.

Работата по образуваното досъдебно производство по чл.142-а продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини