От х:

Днес в x:

Любимец мрази Мъри

"Ботев" оплези език, но така и не успя да пречупи Любимец

Любимец явно силно ненавижда хасковлията Мъри след като постла за уволнението му от сладкият пост треньор на „Ботев” Пловдив. Изритването още не е станало факт, но е много вероятно след позорната загуба на Ботев от Любимец с 0:1 в поредния кръг от А група.. Канарчетата са и може би ще останат единственият отбор, който падна два пъти от града на дините. Любимец сензационно спечели като гост на Колежа с 2:1 и то когато „Ботев” делеше първото място и се целеше в титлата. Сега пък го запрати далеч от челните места. Любимец можеше да бие и с повече, понеже пловдивчани бяха неузнаваемо слаби. Правилния футбол на Станимир Стоилов явно не хваща почва в града под тепетата.

Уместно е да се припомни че в последните 6-7 мача Любимец падаше от кого ли не, а в някои случаи изпълняваше мечтани коефициенти като пускаше по 4-5 гола за половин полувреме. Не и днес обаче.

„Ботев” бе видимо по-класния отбор, въпреки че гостуваше. Канарчетата можеха да вкарат поне 4 гола през първото полувреме, но шансът, вратаря и подценяването ги спряха. От непосредствена близост, три пъти нападателите на жълточерните стреляха във вратаря, удариха греда, а съдията не даде и чиста дузпа след като Ромарио Кортзорг бе прострян в пеналта. Реферът остана безмълвен.

При подобни ситуации, Любимец рано или късно се огъваше и пускаше гол. Вместо това през второто полувреме домакините направиха за смях именитият си съперник. Особено при гола. Слабо известният дори и в Любимец Иван Вълчанов стана Меси. В 76-тата минута той подмина 4-ма /четирима/ бранителя на „Ботев” и разстреля вратаря им. Заразен от лесното, младият Антон Огнянов повтори упражнението 5 минути преди края. Той мина през един, двама, трима, бранителя на гостите и се озова в чиста позиция срещу зейналата врата на „Ботев”. Тогава може би осъзна какво ще стане и стреля силно и ...право във вратаря. Гола на Вълчанов бе достатъчен.

С победата Любимец се измъкна от зоната на изпадащите, в която попадна наскоро след серията безобразни игри. „Ботев” пък остави „Левски” на 4-тото място, въпреки че последните бяха набити от „Берое”. Канарчетата вече са на 12 точки от лидера Лудогорец и могат да гледат титлата само през крив макарон.

Г.Христов

Гостите бяха по-добри в началото...
...но завърши трагично накрая
Домакините се раздадоха
Съсипаха "Ботев" със здрава преса
А накрая бяха и по-свежи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини