От х:

Днес в x:

Слюдата остава в ареста, шефът на бандата още се крие

Людмил Димитров - Слюдата

Людмил Димитров – Слюдата, който бе закопчан с 26 кг хероин на граничния пункт Малко Търново, ще остане в ареста. Това реши днес Хасковският окръжен съд. Така угасна надеждата му да присъства на бенефиса на Коко Семерджиев – Тайъна, за което разказа жена му Нора Карамитрева.

Искане за замяна на мярката му за неотклонение бе поискана от двамата адвокати Иван Жеков и Божидар Колев. Защитниците настояха клиентът им да бъде пуснат под „домашен арест“. Причина за молбата им бе, че вече месеци наред не се извършвали следствени действия с клиента им, което не оправдавало оставането му в ареста. Адвокатите изтъкнаха и факта, че преди да бъде задържан, Людмил е бил трудово и обществено ангажиран като треньор по бокс. В последната си дума обвиняемият заяви: „Искам да бъда у дома, при семейството си“.

Съдия Георги Гочев обаче прецени, че боксьорът трябва да остане зад решетките, тъй като според него обвинението е обосновано в достатъчна степен. Освен това престъплението, за което е обвинен, предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор. По силата на закона това е тежко умишлено престъпление и особено тежък случай. Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред апелативния в 3-дневен срок.

До този момент единствено Слюдата остава зад решетките от групата, съпричастна към заловения наркотик. Николай Крумов е пуснат срещу парична гаранция от 5000 лв. С решение на Пловдивския апелативен съд бе освободена и медсестрата от Хирургия – Галя Асенова. Веселин Бъчваров – Буцата пък бе пуснат под домашен арест. Все още се издирва съпругът на Галя – Станимир Асенов, за който се твърди, че е ръководител на групата на местно ниво.

Наркотикът бе спипан в колата на Людмил Димитров – Слюдата в началото на юли т. г. След няколко месечна разработка групата бе арестувана.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини