От х:

Днес в x:

Лисков надви: Бежанци в Харманли само в краен случай

Бежанци ще бъдат настанявани в старите казарми в Харманли само в краен случай. Това съобщи кметът Михаил Лисков след работната срещата с премиера Пламен Орешарски и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. На срещата са присъствали общо 8 кметове, в чиито общини има подходящи терени за настаняване на бежанци.

Само преди ден жителите на Харманли скочиха срещу чужденците и дадоха ясно да се разбере, че не ги искат в града си. Хората пратиха и протестно писмо до кмета. Лисков категорично ги подкрепи.

Шумотевицата се вдигна след като във вторник вечерта на територията на бившите казарми бяха разтоварени първите фургони за емигранти.

За ремонт на бившите военни поделения правителството на ГЕРБ отпусна 200 хиляди лева. С парите трябваше да се преустроят сградите в столова и лазарет, както и да се разчисти терена за 1000 палатки.

Въпреки увеличаващия се ежедневно брой на нелегалните, в Харманли са категорични, че не са променили мнението си. “На срещата при премиера обаче ми обясниха, че няма как решението на правителството на ГЕРБ да се отмени, защото имало много процедури, били вложени и доста пари. Къде са отишли тези пари е друг въпрос, защото теренът е в лошо състояние, сградите също“, коментира Михаил Лисков.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини