От х:

Днес в x:

Пожар за малко не погълна колбасарски цех на Чочко

Пожар, избухнал в късния следобед в покрайнините на село Широка поляна, за малко да превземе колбасарски цех. Предприятието се намира близо до пътя Хасково-Кърджали, до разклона за селото. Работници от цеха бяха наизлезли с маркучи в ръце и се бореха с пламъците, които достигнаха до оградата на цеха. Тя е от мрежа, но основите й са от бетон.

„Изобщо не разбрах откъде дойде. Ремонтирахме вътре, излизам и гледам – гори. Сякаш от нищото“, обясни възрастен човек от цеха, докато насочваше струята на маркуча към пламъците.

Огънят бързо обхвана изсъхналите треви и храсти, а вятърът го подгони към селото. На мястото бяха изпратени пожарникари, които се опитваха да спрат устрема на пламъците към гората над селото. Там пък имало хижа.

Жители на Широка поляна също се включиха в борбата със стихията. Опасност за самото село нямаше, защото между пожара и крайните къщи минава селски път.

„Цехът е на Станислав - Чочко от Хасково. Огънят дойде някъде оттам, но не се знае каква е причината“, обясни 75-годишният Мехмед от селото, който се опитваше да гаси с откършен клон.

Според работниците в цеха няма опасност огънят да захапе сградата.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини