От х:

Днес в x:

Пожарът в Свиленградско не се разраства, но и не гасне

Динамична остава обстановката с големия пожар в Свиленградско. Той избухна вчера следобед и обхвана обширна площ между селата Михалич, Студена и Равна гора. Към този час пламъците не завземат нови територии, но и не се разпространяват. Фронтовете на огъня са преградени с просеки от всички страни. Към момента има две основни огнища – край Студена и в близост до Равна гора. Според огнеборците няма опасност за населените места.

По обед днес вятърът по възвишенията се усили и разпали с нова сила огъня. Повикан бе хеликоптер от авиобаза Крумово, който гаси основно в района на Студена. От намесата му имаше резултат и сега там обстановката е спокойна.

Огнеборците не се ангажират с прогноза за скорошно овладяване на пожара. В района са мобилизирани пожарникари от Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Сливен и Ямбол. Заедно с тях гасят служители на Горското стопанство, Гранична полиция, военни и доброволци.

Този нощ край тлеещите гори ще останат дежурни. Засегната площ е огромна – около 20 000 дка. Освен иглолистни и широколистни гори, засегнати са и големи територии с храсти и ниска растителност.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини