От х:

Днес в x:

20 хиляди делят инвалид от прохождане

Георги от Тополовград

20 хиляди лева са необходими още за да може 27-годишният инвалид от Тополовград Георги Киряков да проходи отново. Чудото ще е резултат не от молитви, а заради достиженията на модерната наука. Чрез бионик костюм, хора с парализа на долните крайници могат да стоят прави и изкачват стълби. Високата технология обаче струва 100 хил лева, от които вече са събрани около 80.

Днес към мечтата на Георги се присъедини и организацията на ГЕРБІХасково, която единодушно реши да дари 1000 лв лични средства на пострадалия.

„Трогнат съм от жеста, не всеки ден в сметката ми постъпват такива сума. Благодарен съм и на хората които даряват дори по 5 лева за да осъществя моята мечта да проходя отново“,каза Георги Киряков.
Георги е с висше образование. Работи в отдел „Хуманитарни и социални дейности” в Община Тополовград, област Хасково. Уврежданията си е получил вследствие на жестока катастрофа през 2007-ма година, докато следва висшето си образование в университета във Велико Търново. Майка му е починала, за него се грижи единствено баща му.

Нещастието не е пречупило духа на младежа. Занимава се активно със спорт и има завоювани успехи от национални и международни турнири за хора с увреждания по канадска борба, вдигане на тежести, лека атлетика, тенис на маса и стрелба. Това което ще го върне за живота и спорта е Bionic костюм ReWalk. Костюмът дава възможност на хора с парализа да се изправят и проходят отново посредством датчици за движение и бордови компютър. Промяна в баланса на човека показва на системата от датчици, че трябва да се предприеме стъпка напред. Костюмът имитира предполагаемото желание на ползвателя и ставите се сгъват.

Банковата сметка на която всеки желаещ може да направи дарение:

IBAN:BG72STSA93000020853406 BIC:STSABGSF ДСК Георги Киряков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини