От х:

Днес в x:

Строят ново жилище за тийнейджъри сираци

Защитено жилище в Свиленград ще е новият дом на 8 младежи на 18 години, които ще излязат от домовете за деца, лишени от родителска грижа.

Днес беше направена първата копка за строежа, който е по проект на общината и финансиран по Програмата за развитие на селските райони. Инвестицията за близо 345 000 лв. е със срокът на изпълнение 30 месеца.

Защитеното жилище ще е едноетажна монолитна сграда с площ 320 кв.м. То ще бъде изцяло обзаведено. Ще разполага с дневна част, спални, три санитарни помещения, кухня, трапезария, а около него ще се обособи двор с цветна градина. Сградата ще бъде газифицирана, с ВиК и електроинсталации, система за отопление и вентилация. Цялото прилежащо пространство ще е достъпно за инвалиди. Очаква се до края на януари 2014 г. строителството да приключи.

Тийнеджърите, които ще бъдат настанени в защитеното жилище ще ползват услугата за 6 месеца, а при необходимост и до 1 година. През този период младежите, излезли от затворената институция, каквато е детски дом, ще получават помощ от психолози и социални работници за придобиване на социални умения.

 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини