От х:

Днес в x:

Трима бандити овързаха жена и задигнаха 25 бона от дома й

Трима бандити нападнаха в дома й в село Брягово 59-годишната Димитрия Милева и я ограбиха вчера сутринта. Сигнал за грабежа е бил подаден в 7.26 часа на тел. 112.

Тримата влезли в двора под предлог, че търсят някого и съборили домакинята на земята. Залепили устата й с армирано тиксо, увили главата й с няколко пласта, вързали й ръцете и я вкарали в пристройка в двора.

После нападателите претърсили къщата. От метален шкаф в една от стаите задигнали 25 000 лева. Бандитите тършували и в останалите стаи, преровили шкафове и гардероби.

Пострадалата съобщила на полицаите, че тримата нападатели избягали с автомобил. Той бил паркиран близо до дома й, а в него имало още двама, които давали отцепка по време на обира. По същото време синът на Димитрия бил излязъл на паша с животните.

Полицията продължава издирването на нападателите.

„Бях без очила, не можах да разпозная нападателите, но май не съм ги виждала. Много хора идват тук да купуват животни, не ги помня всичките. Но единият от тях спомена името на сина ми Стефчо, докато ме биеха“, разказа за Haskovo.net пострадалата жена. Тя допълни, че цялата е в синини от боя.

Голямата сума пари, които държи вкъщи Димитрия обясни със сезона. „Сега купуваме слама, фураж за животните и ни трябват пари. А днес да внесем в банката, а утре, накрая виж какво стана“, кахъреше се жената. Въпреки че нападателите са непознати, тя смята че бандитите са имали информация от човек от селото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини