От х:

Днес в x:

Спряха контрабандна стока “за подаръци”

снимка: Митница Свиленград
316 мъжки и дамски кожени колани задържаха митническите служители от МП Капитан Андреево при проверка на автобус, пътуващ от Турция през България за Украйна. 
 
Коланите са открити в багажа на една от пътничките, украинска гражданка, която не представила никакви документи за стоката. Тя обяснила, че нейна родственица от Истанбул й ги е дала за подаръци. Коланите с логото на световноизвестни марки: Armani, G-Star, Tommi Hilfingger, Dolce & Gabbana, Levi’s и са задържани при прилагане на мерките за защита на интелектуалната собственост. 
 
За „подаръци” били и 152 пуловера и панталона, пренасяни от двама мъже, български граждани, пътуващи от Турция в лек автомобил с хасковска регистрация.
 
При съвместната проверка, в която са участвали митнически и гранични полицейски служители са задържани 120 пуловера, носещи логото на световноизвестните марки Polo, Lacoste и 32 мъжки панталона с марката Dolce&Gabbana и Armani. Текстилните изделия са задържани с протокол съгласно Закона за марките и географските означения. 
 
За случаите ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.
 
haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини