От х:

Днес в x:

Хасковска баронеса отново докара 80 т помощи

Рени фон Бехталсхайм

Родената в Хасково баронеса Рени фон Бехталсхайм днес отново бе в Хасково с помощи за социалните домове. 80 тона – дрехи, храни, играчки, мебели и други, бяха докарани с тирове от Германия. В хасковския дом „Асен Златаров“ днес се разтоварваха два от тях. Други пък бяха в Старческия дом в Кенана.

За децата в дома имаше над 50 кашона с дрехи, други с играчки, велосипеди, мебели, четири палета с храни. Подобни бяха даренията и за възрастните хора в Кенана. Друга част от пратката е за Свиленград, Стара Загора, Пловдив, София.

„Вече шеста поредна година се занимавам с това. Началото беше поставено, когато ме попитаха дали мога да доставя помощи за България. Аз се съгласих, но не разполагах с никакъв транспорт. Така се свързах с Малтийския орден – организация на благородници в Европа, която се занимава с благотворителност, помощи за различни държави, участие в спасителни операции при бедствия и аварии“, обясни живеещата в Мюнхен баронеса с хасковски корен.

По традиция Рени фон Бехталсхайм идва в България два пъти годишно – по Коледа и в средата на годината. Миналата Коледа обаче била пропусната заради семейни проблеми, за голямо съжаление на местните. „На 3 януари пак съм тук“, успокои ги баронесата.

„След толкова години установих, че вече не мога да се откажа. Наближи ли времето за идване, нещо започва да ме гризе отвътре“, признава баронесата.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини