От х:

Днес в x:

Търсят лого на еврофондовете, 5 бона награда

Димо Димов, експерт в Областния информационен център

5000 лева е първата награда в конкурса за лого и слоган на еврофондовете в България през следващия програмен период 2014-2020 година. Това обявиха днес от областния информационен център в Хасково.

Конкурсът стартира в края на юли и приключва на 1 октомври. Постъпилите предложения ще се оценяват от специално жури, съставено от представители на управителните органи на оперативните програми, членове на съюзите на писателите, на журналистите и на медии. В надпреварата могат да участват ученици, студенти, рекламни агенции, ателиета.

От кандидатите се очаква да формулират лого и послание (слоган), с което да се популяризира приносът на ЕС за развитието на България през следващия програмен период. За разлика от предишния, когато всяка оперативна програма имаше свое лого, сега то ще е едно за всички. В него обаче трябва да са фокусирани основните приоритети: образование, квалификация и заетост, иновации и инвестиции за интелигентен растеж, свързаност и зелена икономика за устойчив растеж, добро управление и достъп до качествени обществени услуги.

Предложенията трябва да бъдат авторски. Техническите изисквания към проектите могат да се получат в областния информационен център (в малкия Бизнесцентър) в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини