От х:

Днес в x:

Себахтин: Докога ще се благоустроява само центърът на Хасково?

Проектът за Интегриран план за градско възстановяване и развитие бе приет на днешното заседание на Общинския съвет в Хасково само с един глас „против“. Той бе на общинския съветник от ДПС Себахтин Исмаил, който се възползва от правото си да вземе думата, за да обясни отрицателния си вот.

„Разбирам, че този Интегриран план е приет след широко обществено обсъждане. Не знам колко е широко, щом аз не съм разбрал. Но моите възражения са, че не са включени големи и занемарени квартали като „Каменни“, „Хисаря“ и др. Там също живеят немалко хора, също граждани на Хасково. И докога ще се ремонтира и благоустроява само центърът на града? В кварталите не живеят ли хора? Защо никой не си направи труда да види колко жители имат тези занемарени от години квартали“, заяви от трибуната Себахтин Исмаил.

Изказването му провокира шефа на ОбС Иван Иванов да обясни, че цитираните квартали не са влезли в обхвата на Интегрирания план поради някои ограничения в условията за изработването му. Така или иначе той бе приет.

Днешното заседание на Общинския съвет продължи по-малко от два часа. Точките в дневния ред бяха 12 и бяха приети до една. Последната бе питания към кмета, но поради отсъствието му такива нямаше. Нямаше постъпили и писмени въпроси, обяви Иван Иванов.

Сред приетите решения бе и искането за безвъзмездното предоставяне на военните имоти на общината. С гласовете на общинските съветници бе дадено позволение на кмета да отправи такова искане към министерството на отбраната.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини