От х:

Днес в x:

Децата на Пайнер звезда ще учат в Езиковата в Хасково

Лидия Катранджиева и Станислава Хаджиева са доволни, че са приети в Езиковата

Децата на звездата от "Пайнер" Милко Калайджиев ще учат в хасковската Езикова след като изкараха достатъчни оценки на приемните изпити по математика и български език. Добрите резултати позволили на Антонио и Александър да бъдат селектирани сред най-добрите, въпреки че закона позволява и двамата да се приемат анблок дори на единия да не му стига бала. Очаква се утре звездните близнаци да се запишат, а зевзеци вече обявиха, че Езиковата си е осигурила безплатно музикално оформление за бала след 5 години.

Хасковската ГПЧЕ “Асен Златаров“ приютява най-високия бал в областта в лицето на димитровградчанката Славея Захариева. Възпитаничката на ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград влетя в паралелката "Английски с френски" с гръмотевичния резултат 35.854. Най-силна като селекция обаче си остава специалността "Английски с немски". Там е истинска лудница от отличници - най-слабият бал при момичетата е 33.878 а при традиционно по-мързеливичките момчета-32.122. Езиковата е единственото школо в региона където все още има квота по пол - в паралелките с английски се приемат по 16 момичета и 10 момчета.

Паралелката "Информатика с английски" на хасковското ПМГ е втора по предпочитания на отличниците в областта. Разликата с Езиковата е няколко стотни. Изключително високи са резултатите и на 26-те възпитаници в специалността „Английски с испански“ в ГПЧЕ "Асен Златаров". Там водачът е с 35.560, последният приет с 30.902.

За сравнение, достатъчният бал за влизане в хасковското Механо е 18.219. 

Напливът към някои специалности и пълненето на паралелките до откат обаче очаквано затвори други проекто-класове. Отпадат цели 8 от 44-те заявени паралелки за прием след 7-ми клас. Изненадващо сред тях е иначе котиращата се „Парково строителство“ в Гимназията по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен 2“. Паралелки губят в Автото, Лека промишленост и ПГСС/бившето ТМС/. Една неразкрита паралелка има в Харманли и още три в Димитровград. В първо класиране участваха 927 деца, свободните места в гимназиите бяха 1144.

Записванията на класираните стават от 27-ми юни до 1-ви юли в сградите на училищата където са приети. Ако не са доволни от първо класиране, могат да подадат документи за участие във второ. То ще излезе на 4-ти юли.



Г.Христов

На "стената на плача" днес преобладаваха усмивките

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Лю
    Любопитен
    16 -3
    20:20, 26 юни 2013
    След като са посочени минималните и максималните балове за прием в елитните паралелки на езиковата гимназия, защо авторът не каже данните за "Информатика с английски" в ПМГ-Хасково ???
  • 2
    Ел
    елле
    23 -5
    20:21, 26 юни 2013
    Голям праз......
Последни новини