От х:

Днес в x:

Сом гигант извадиха на яз. „Черногорово”

снимка:личен архив

Запалените риболовци от Димитровград Тихомир Танев и Адриан Ангелов уловиха гигантски сом на фирмения язовир на „Неохим” – „Черногорово”, похвалиха се от пресслужбата на торовия гигант.

Риболовците хванали мустакатия екземпляр с дължина 1.81 м и тегло 41 кг. на въдица със стръв рибка. Не минало и час от тежкия улов и друг едър екземпляр захапал куката. Въпреки ентусиазмът на въдичарите, този път късметът им се подиграл и кордата се скъсала. Като познавачи на красивия спорт двамата приятели смятат, че отскубналият се гигант вероятно е бил партньор на уловения сом, тъй като известен факт е, че едрите хищни риби се движат по двойки.

Тишо и Адриан са въдичари откакто се помнят. Огромният улом ги споходил по време на няколкодневен бивак, оборудван с всички екстри за отдих сред природата.

От началото на риболовния сезон освен този, е изваден още един 40-килограмов сом. Той е завоевание на Румен Велев. Миналият сезон на яз. Черногорово пък бяха уловени 5 големи сома от 30 до 62 кг. Рекордьорът от 62 кг. и дължина 2.10 м е трофей но димитровградчанина Георги Георгиев. Д-р Алдин Карагьозов, анестизиолог в МБАЛ „Света Екатерина” – Димитровград, пък само през няколко часа извади на брега два сома от по 33 и 42 кг. , припомня „Кингата за рекорди на Неохим“.

Съгласно правилника за риболов на язовира, за майсторите на въдицата остават само снимките, след това едрите екземляри се пускат отново във водата. Ръководството на „Неохим” обаче обезвъзмездява кадемлиите с вип карти за безплатен достъп до водоема и с други поощрителни награди.


haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини