От х:

Днес в x:

Проверяват сигнал за умряла риба в река Марица от с. Брод до Симеоновград

Басейновата дирекция "Източнобеломорски район" (БДИБР) извършва проверка на сигнал за значително количество умряла риба в река Марица, в района на село Брод и село Райново, община Димитровград. Съвместно с Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково и Рибарско-ловната инспекция (РЛ) в Хасково бяха взети проби от река Марица, в околноста на предполагаемия източник на замърсяване - Неохим АД. Полевите измервания не показват надвишаване на допустимите нива за добро състояние, но останалите резултати все още се очакват.

На 8 юли БДИБР започна действия за ограничаване на замърсения участък на река Марица, като първите находки на умряла риба бяха открити след завоя при село Брод, в община Димитровград. Извършен е обход по реката, при който са бяха открити значителни количества умряла риба близо до Симеоновград. Последното установено количество риба е след град Симеоновград до вливането на река Сазлийка.

Взети проби от река Марица и в района на Свиленград, като полевите измервания показват, че нивата на замърсители в река Марица не надвишават допустимите нива за добро състояние.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини