От х:

Днес в x:

Григор се подигра с италианец на Уимбълдън

Григор започна с победа

Григор Димитров отнесе италианецът Симоне Болели с 3:0 сета в първия кръг на тенис-турнира от ГШ/Голям Шлем/ „Уимбълдън” и изравни най-доброто си постижение на свещената трева на Олд Ингланд Клъб от миналата година. Тогава хасковският талант стигна втори кръг, където отпадна от френската звезда Джо Вилфред Цонга. Сега нашият има златният шанс да подобри най-доброто постижение на българския тенис след като жребият му отреди за съперник слабоизвестният словенец Жемля, който вече е побеждаван от Григор в единствената им среща през 2010-та година.

Мачът с Болели приличаше на разгром и свърши за по-малко от 1.30 часа. Хасковлията взе първия сет за експресните 17 минути с убедителното 6:1. При втория имаше завързана игра до 4:4, когато Григор проби и после без проблеми взе сервис гейма си, а с това и сета с 6:4. В третият сет Гриша отпусна само три гейма на съперника и се поздрави с убедителното 6:1 6:4 и 6:3.

Статистиката от мача е повече от показателна –Григор има 15 аса , 26 уинъра и едва 9 непредизвикани грешки. Българинът не е дал дори точка за пробив в подаванията си и като цяло е превъзхождал във всеки компонент на играта си.

С днешната победа хасковлията си осигури 38,000 британски паунда от наградния фонд и 45 точки за АТР ранглистата, но имаше да защитава точно толкова от миналата година и за да добави нови, ще трябва да спечели и следващия си мач. Тогава Гришо би прибавил още 45 и би се завърнал в Топ 30 на света.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини