От х:

Днес в x:

Хасково два дни във "Вълшебен свят"

"Вълшебен свят" завладя Хасково. Организираният от Балетна формация“ Рона“ седми международен танцов фестивал тръгна с шествие тази сутрин.

Под звуците на на Духовия оркестър към Община Хасково десетки танцьори преминаха по главните улици на града от театъра до читалище „Заря“.

През почивните дни на сцената на културното средище 31 колектива от страната и чужбина ще покажат магията на танца в стиловете класика, латино шоу, модерн, етно, белиденс, джаз, акроденс, хип-хоп, танцово шоу и белиденс.

За първи път на феста в ще се покажат и мажоретни състави.

В рамките на форума топ инструктор по ориенталски танци ще презентира изкуството, което владее. Дипломантката от школата по ориенталски танци "Centre Artistique Zaza Hassan" в Париж Евелина Папазова ще бъде и част от журито на фестивала, с председател Велибор Кръстанович от Сърбия.

В рамките на фестивала ще се проведат три семинара. Модерн ще води прима балерината от Старозагорската опера - Петя Вънева. Белиденс за начинаещи и ориенталския танц в стил "Балади" - за професионалисти ще води италианката Симона Минисини.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини