От х:

Днес в x:

Жара Пенева: Гласувах за Пеевски. Той е експерт

Да, аз гласуваха „за“ кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, заяви за Haskovo.net депутатката от БСП от хасковския многомандатен район Жара Пенева. Пеевски е бил подкрепен и от останалите местни червени депутати – Стефан Танев и Смиляна Нитова, според публикация в Dnevnik.bg. Хасковските депутати от ГЕРБ Делян Добрев, Венцислав Стефанов, Ирена Узунова и Владимир Митрушев са гласували „против“. Гален Монев от Атака не е участвал в гласуването. Вотът на Мехмед Атаман е ясен.

„С досегашните си предложения премиерът Пламен Орешарски доказа, че има усет за хората. Смятам, че и този път не ни е подвел и е предложил достоен кандидат за шеф на ДАНС“, каза още Жара Пенева. Попитана дали е видяла отзвука в социалните мрежи, тя отговори положително. И призова всички хора да не се поддават на провокациите на ГЕРБ, които се опитвали да създават безредици. На въпрос дали наистина премиерът Орешарски е заплашил с оставка, ако парламентарната група на БСП не подкрепи Пеевски, Жара Пенева отрече това да е вярно. Тя допълни, че се доверява на преценката на премиера и е със спокойна съвест за днешния си вот.

Смятам, че ДАНС трябва да е работеща институция и съм сигурна, че Пеевски ще направи това, каза още депутатката.

Другият червен депутат от областта – Стефан Танев, не вдигна телефона си за коментар.

Бившият областен управител, сега депутат от ГЕРБ Ирена Узунова заяви, че всички нейни колеги са гласували против кандидатурата на Пеевски. Тя допълни, че според правилника на Народното събрание извънредна точка в дневния ред може да бъде вкарана в изключителни случаи, а в избора на шеф на ДАНС няма нищо изключително. Според Узунова Делян Пеевски отива в ДАНС за да разчисти досиетата с разработките на всички олигарси и босове на организираната престъпност.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини