От х:

Днес в x:

Хасковско готово на протест срещу Пеевски, Хасково – не

Хасково отсъства от списъка с протестиращите градове. Димитровград е там

Новината за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС подпали всенародно недоволство. В социалните мрежи изникнаха десетки групи организиращи протести в съответните градове. Най-големият се очертава да бъде пред сградата на МС в София, но в много областни центрове заявките за участие също са масови.

Настръхна и Хасковскo, като Димитровград бяха едни от първите които заявиха свой протест, час и място. В бригадирският град се събират от 18.30 часа пред сградата на местната община.

В редакцията ни пък пристигнаха запитвания от Харманли, Свиленград, Минерални бани с въпрос кога ще е протеста в областния град, за да могат хората да присъстват. След двучасово проучване, сме принудени да им отговорим, че няма данни за организирана проява.

Хасково няма своя група в социалната мрежа, отсъства и от списъка на протестиращите градове във фейсбук-групата „Не искаме Пеевски за Шеф на ДАНС“.

По наша информация има разпространявани призиви по чата за срещи и протести, но информациите са разнопосочни-ту пред Общината, ту на площад "Свобода", а началните часове варират от 18 до 19.30 часа. Тоест и да се случи нещо в Хасково, то ще е по-скоро спонтанно отколкото резултат от съгласуваност и организация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини