От х:

Днес в x:

Кой наложи Пеевски в ДАНС

Снимка от Мрежата. Може би по-точната дума е не "срам", а "резил"

Не вярвам премиерът Пламен Орешарски да е толкова прост, та да не си дава сметка какъв пожар запали в държавата, като предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Изглеждащият като правен в час по трудово депутат от ДПС, (по сполучливия израз на колега), състави няколко почти членоразделни изречения в Народното събрание, от които стана ясно, че е прост като нерендосана дъска и озлобен като настъпан пинчер.

Спонтанният бунт, зреещ във Фейсбук, може да разклати още непопълнения кабинет. Може да преглътнем назначените в него любовници, зетьове, шуреи, баджанаци и фолкпевици, но трудно ще преглътнем Пеевски.

Не вярвам и Станишев да е толкова прост, та да не си дава сметка какъв пожар запалиха тази сутрин. Кабинетът вече се клати. А Станишев май се клати сам. Неговите хора в БСП вече му кроят шапката.

Даже Лютви Местан не е толкова прост.

Всички са наясно, че днешната им арогантна постъпка ще им донесе повече негативи, отколкото могат да понесат. Това в добрия случай, защото по-лошият вариант е да ги бият с камъни.

Тогава защо го направиха? Кой ги застави? Кой в държавата има такава власт, че да принуди политиците от мнозинството да се самоубиват така ритуално?

Пловдив бе пръв. Натресоха им за областен управител кандидатурата на ДПС Венцислав Каймаканов. Пеевски обаче преля чашата.

Според Фейсбук следва дълъг списък с големите градове на България, които довечера излизат на улицата.

Няколко думи за зловещата роля на Волен Сидеров в последните събития. След като с гласа си осигури кворум и последвалия избор на кабинета „Орешарски“, (макар че след това за алиби даде вот срещу него), той на практика връчи силен коз в ръцете на премиера. Този коз е „оставка“. И Орешарски вече го използва, като заплаши с оставка, ако не гласуват шефския пост на Пеевски в ДАНС.

Ако правителството подаде оставка и се завърти нова парламентарна рулетка, шансовете за нов кабинет на БСП и ДПС изглеждат доста несигурни. Така че Орешарски вече води хорото. И го доведе дотук.

Едва ли му е детската мечта да види Делян Пеевски начело на ДАНС. Някой го е принудил. По-скоро някои. Тези, които реално управляват през последните повече от 20 години, докато ние си мислим, че си избираме управляващи. Избирали сме кукли на конци.

Кукловодите са други.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини