От х:

Днес в x:

Абитуриентка изведе Хасково на първо място в страната

Диляна Крушкова и нейната творба

Абитуриентката на ПМГ-Хасково Диляна Крушкова стана носител на първа награда в Националния конкурс на МОСВ "Обичам природата и аз участвам". Творбата и "Природата муза“ бе оценена като най-добра от хиляди рисунки селектирани от регионалните конкурси в цялата страна. Хасково стана единственият град с две награди в националния конкурс, след като Йълмаз Юсеин от СОУ "Св. Паисий Хилендарски"- спечели втора награда в раздел "Предмет изработен от рециклирани материали". Момчето шашна журито с прецизно изработен полилей от пластмасови чашки. 

Конкурсът на МОСВ се провежда за трета поредна година, но досега Хасковско нямаха първенец. Тази година състезанието бе най-масово. Участваха 1820 деца и юноши с общо 1960 творби. От областите Хасково и Кърджали се включиха 152 участници с над 160 творби. Конкурсът се проведе в категориите: рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали. Класирани са по трима участници във всяка от трите категории и две поощрителни награди. Спечелилите във всяка от трите категории първо място ще получат айпад, второ място– айфон и трето място– дигитална камера. 

Хасковските призьори ще получат своите награди лично от ръцете на министър Искра Михайлова на 26-ти юни на церемония в Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“ в столицата. Тогава ще бъде и премиерата на третото издание на сборника „Зелени разкази“, където се публикуват творбите на най-добре представилите се в конкурса деца.

Г.Христов

"Природата муза"
Полилеят на 16-годишният Йълмъз Юсеин
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини