От х:

Днес в x:

Костадинов на 99% шеф на ИАРА-Хасково, лови много бракониери

Временно изпълняващият длъжността шеф на ИАРА - Хасково Костадин Костадинов е най-вероятния постоянен шеф на ИАРА. Това гласи неофициална информация от националното звено, което проведе вчера конкурс в столицата за избор на шефове на 4 регионални дирекции на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. В изборът на Костадинов са убедени и почти всички хасковски рибари, макар на книга да има още двама кандидати, които успешно преодоляли писмения тест и последвалото интервю. Това са бившия ИАРА-шеф и настоящ началник на Тролеите в Хасково Гюнай Адем Юсуф и никому неизвестния Данаил Делчев, за който се шушука, че е поставено лице. Не става ясно само на кого. Резултатите на кандидатите ще се сумират и до края на седмицата ще има окончателна информация, обещаха от ИАРА.

Убедеността на хасковските въдичари в изборът на Костадинов обаче е показателна. Именно местните риболовци бяха в основата на промяната в ръководството на ИАРА-Хасково от началото на март. Тогава дългогодишният шеф д-р Милчо Милчев бе уволнен от софийският началник Драгомир Господинов, след като проверка потвърди твърденията на рибарите от региона- че бракониерите се щадят и в Хасковско няма заловен от тях през цялата 2012-та година. За сметка на това Костадинов лови и то ударно. 

Двама бракониери са засечени на местопрестъплението сутринта в събота 8-ми юни. Известен маджаровски мрежар с инициали С.А.С, набор 79-ти, бе закован на река Арда в защитена местност „Патронка“ докато вадил мрежите си. Уловената риба е върната във водата, на нарушителя ще бъде съставен акт от 1500 до 3000 лв. Далеч по голям екшън се е разиграл същата сутрин на яз. Момина край хасковското село Елена. 4-ма димитровградски бракониери атакували с лодка и мрежи арендаторския язовир. Наемателят подал сигнал до ИАРА, които връхлетели изневиделица. Бракониерите духнали, но номерът на колата бил записан. Возилото е дадено на полицията за издирване. Известен е и собственикът на автомобила, но от ИАРА не казват кой. 

За 3-месечния си престой начело на хасковската ИАРА Костадинов има поне дузина успешни удари срещу бракониери, като поне половината са срещу известен извършител и са съставени актове. С това свиленградчанина заслужи до голяма степен уважението на редовите въдичари, макар /както е обичайно в тези среди/ някои да продължават да го обвиняват в избирателност при ловенето на бракониери.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини