От х:

Днес в x:

Стефан Танев: Участието ми в листата е знак, че по проблемите на тракийци ще се работи

На политическо ниво стои решаването на проблемите на тракийци, заяви пред БНТ Стефан Танев, член на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества и втори в листата на Коалиция за България в Хасковско.

„Въпросите трябва да се поставят на държавно ниво между България и Турция, но управляващите от ГЕРБ неглижираха темата в последните години, на срещите между двамата министър-председатели тя не е коментирана”, каза Танев.

Приемам участието ми в листата на Коалиция за България като знак, че партията ще бъде активна по проблемите на тракийци.

„Над 80% от наследниците на тракийци в Хасковско са уточнили имотите си”, обяви Танев. Преди няколко години по инициатива на Съюза на тракийските дружества започна ваденето на справки Държавния архив, където се пазят голяма част от документите за имотите, които са оставили предците им.

„Много е важно наред с диалога на високо ниво по темата да започнем да работим за задействане на процедура по оценка на имотите, за да се уточни и конкретния размер обезщетенията”, смята Танев. Претенциите за имотите до момента са изчисляват около 10 млрд. лв. за всички наследници. Стефан Танев представи водачът на листата Драгомир Стойнев на традиционния събор в с. Сладун през минали уикенд.
В програмата на водача на листата на Коалиция за България са предвидени специални срещи с представители на тракийските дружества.

Като неуважение към избирателя, политическия опонент и обществената медия БНТ определи Стефан Танев отказа на ГЕРБ и ДПС да участват в дебата по националната телевизия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини