От х:

Днес в x:

Изтървахме Нафтата в Бургас, играем с Монтана за бронза

Стрелбата отдалеч не е силната страна на "Хасково 2012 "

Момичетата от баскетболния тим на Хасково изгубиха решаващата пета среща с „Нефтохимик” като гости в Бургас с резултат 81:69. Така Нафтата отива на финал с Дунав, а Хасково ще спори с Монтана за третото място в лигата. Сериите започват на 26 април.

Двубоят Бургас вървеше равностойно почти до средата на първата част, когато домакините изригнаха и спечелиха аванс от 10 точки. Комфортната преднина бе запазена до края на мача. В третата част момичетата на Елена Станкова на няколко пъти стопяваха преднината до 3-4 точки, но бургазлийки бързо наваксваха.

Както и на предишния мач в Хасково, баскетболистките на Петко Маринов показаха резултатност в обстрелването на коша отдалеч. В зала „Дружба” те направиха силна серия от далечни попадения, които им носеха по 3 точки и така решиха мача. В Бургас се случи същото – 9 попадения с по 3 точки от 18 опита. Хасково направи 8 опита за тройки, но не сполучи нито веднъж.

След мача треньорът на Хасково Елена Станкова изрази задоволство пред репортери за постижението на своите момичета при дебюта им в женската баскетболна лига. Тя обясни загубата с умората от натрупаните сгъстени срещи. Треньорът на „Нефтохимик” Петко Маринов също поздрави съперниците си с добрата игра. Неговите момичета не са пропускали финал от 2005 година насам.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини