От х:

Днес в x:

Цвети от Хасково стана бояджия №1 на България

Чаровната девойка впечатли и с умения строгото жури

10-класничка Цветелина Костова се изяви като най-добрия млад бояджия на България в националното състезание на професиите, което се проведе в края на миналата седмица в Пловдив. Възпитаничката на хасковската гимназия по строителство „Цар Иван Асен II” надделя убедително над конкуренцията с творбата си, която освен традиционното шпакловане и боядисване, включваше и и творчески спирит ефекти. Девойката стана №1 в категория „Строителство и архитектура“. Неин наставник в училището е Георги Станков. Любопитното е че Цвети бе класирана на второ място в регионалния кръг на състезанието, което бе в Хасково. Тогава обаче тя се състезавала болна и едва успяла да преодолее конкуренцията. Сега обаче бе неудържима. 

Че лъчезарната девойка вярва в уменията си говори и факта, че приложила уменията си върху себе си. Момичето собственоръчно боядисало стаята си вкъщи, а резултатът надминал очакванията на иначе скептичното родителско тяло. 

Строителната гимназия записа и второ място в състезанието по мебелно производство. С оригинално обзавеждане на ловна хижа блеснаха 11-класниците Стефан Караджов, Елена Георгиева и Янислав Иванов. Техен учител бе Атанас Филипов. 

Най-свирепа бе конкуренцията в „Паркостроителство и озеленяване“. Възпитаниците на преподавателката Череша Петрова пребориха съперничеството на 19 отбора и се класираха на трето място. 

За капак, Дървото се оказаха по добри от математическите гимназии по....математика. Пламен Тонев стана 1-ви на областният кръг на Европейско кенгуро 2013, въпреки че опоненти бяха от профилирани по този предмет училища. Съучениците му Илиян Цинов, Йордан Миленов и Мирела Чаръкчиева завоюваха още 2-ро и две трети места.

Г.Христов

Момичето шлифовало таланта си в практическите занимания в училището
Мебелистите на Дървото спечелиха второто място
Отборът по паркостроителство и озеленяване. От ляво надясно: Христина Ангелова, Недялка Огнянова, Цветелина Иванова
Най-добрите математици в областта-първият Пламен Тонев и подгласниците Илиян Цинов и Йордан Миленов
Цвети с творбата си на панорамата. /сн-гимназията/
Спецовете в парка
...и по ловните хижи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини