От х:

Днес в x:

18 °C

„Екопрогрес“ обнови 32 зебри, боядисват още близо месец

Изображение 1 от 6

  Служители на „Екопрогрес“ обновиха 32 пешеходни пътеки в Хасково, съобщиха за Haskovo.net от общинското предприятие. Освежаването им започна през май, когато стартира и привеждането им към законовите изисквания. Според промените в Закона за движение по пътищата зебрите трябва да са боядисани само в бял цвят, да имат надпис „погледни“, да са обозначени със съответните пътни знаци и да са на определено отстояние една от друга. В тази връзка главният прокурор Сотир Цацаров разпореди всички общини да приведат пешеходните пътеки в съответствие с изискванията в определен срок. С изпълнението на тази задача частично са ангажирани служители на „Екопрогрес“. Днес по график бяха пребоядисани пешеходните пътеки по улица „Стара планина“, в района на училище „Васил Левски“. Освежаването им обаче наложи частично затваряне на едната лента, което затрудняваше движението на автомобили в района. От общинското предприятие обясниха още, че ще продължат с освежаването на някои от пътеките до началото на новата учебна година.

  По-голям ангажимент за преобразяване на пътеките в община Хасково ще поеме фирма-изпълнител, която ще поддържа маркировката през следващите 2 години. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 270 000 лева без ДДС, в която са включени обновяване на хоризонталната и вертикалната маркировка, проектиране на изкуствени неравности, строително-монтажни работи по демаркиране на стари и изграждане на нови, както и доставка и монтаж на пътни знаци.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ми
   мисс
   9 -4
   17:45, 20 авг 2018
   Не знам с каква боя ги боядисват, сигурно от най-евтината, защото след месец-два са вече тотално заличени : пример пешеходната пред Еконт на ''Цар Освободител''. Сигурно така далаверката е по-голяма - общината скоро пак ще отпусне едни пари.. а пешеходците кучета ги яли.
  • 2
   ..
   .....
   5 -2
   17:55, 20 авг 2018
   ейййййй тея са се скъсали от работа веднага заплатите да се вдигнат
  • 3
   Ма
   МАНГО
   7 -2
   18:22, 20 авг 2018
   Снмайте необновените - те са повече. И все си мисля, че тази дейност е подходящо да се прави Април-Май, а не в края на лятото. Пък и май предприятието е общинско - къде са извършили дейност извън града?
   Наложи ми се преди дни да пътувам до Узунджово - пълна трагедия от към маркировка. Налетях на два "легнали полицая", които не отговарят на никакви норми, нито са маркирани. Изпратетете някой в Стара Загора в командировка - град за пример /според мен/.
  • 4
   Аз
   аз
   2 -3
   21:12, 20 авг 2018
   Благодаря, Екопрогрес.

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  15 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини