От х:

Днес в x:

16 °C

"Екопрогрес" получи електрокамионче за поливка и извозване на боклук в Хасково

  Общинското предприятие "Екопрогрес" получи мултифункционално електрокамионче днес. Превозното средство е полско производство, а за покупката бе обявена обществена поръчка. То е на стойност около 60 000 лева с ДДС. Част от сумата - 20 000 лева е отпусната по проект от Националния доверителен екофонд за самия автомобил и 700 лева за приставки - канати. Останалата част от парите - 40 000 лева е от отчисленията за депониране на отпадък в депото, които се правят към РОСВ в полза на община Хасково, обясни старши експертът Валентин Спенджаров в дирекция “Европейски и национални проекти и програми и екология“ в кметството. Той поясни, че електромобилът ще се ползва за извозване на боклук от централната градска част и от паркове, също за поливане на цветя и градинки.

  Електромобилът се заражда в контактната мрежа като едно пълно зареждане от електрическата мрежа излиза около 2 лева. Така превозното средство може да измине до 80 км, но при градски условия, в които има чести спирани и потегляния, максималният пробег е 60-75 км, обясни Иван Качаунов - представител на фирмата доставчик. Допълни, че електрокамиончето е предпочитано не само заради икономичността, но и заради това, че е безшумно и мобилно. То е със собствено тегло 700 кг и за разлика от големите камиони, няма да руши плочките в градската среда.

  Днес кметът на Хасково Добри Беливанов връчи ключът от електромобила на директора на "Екопрогрес" Райко Лозев. Шефът на общинското предприятие заяви, че новата придобивка предстои да бъде регистрирана в КАТ и да се използва по предназначение.

  Освен в Хасково подобно електрокамионче има единствено в пловдивското село Старосел, където е доставено преди 2 години.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   00
   001
   29 -5
   12:08, 20 юни 2019
   Вместо да се дават пари за камионче и в същото време помощи за махалата сложете няколко чернилки на заплата !!!!!Пак ще излезе по-евтино!!!!Вместо да лежат и да получават пари да се потрудят за тях!!!!!!
   • Сл
    случаен
    17 -1
    14:09, 20 юни 2019
    мангустите от отдавна вече не работят
   • Сл
    случаен
    18 -1
    14:10, 20 юни 2019
    както е тръгнало ние белите ще работим за мангустите
  • 2
   Aa
   AA
   17 -1
   13:32, 20 юни 2019
   В Гърция всичко е направено с капково и няма хора ангажирани с поливане .
   • 11
    111111
    10 -1
    15:29, 20 юни 2019
    Там няма КОЙ да краде КАПКОВОТО Там хората от ВИДА дето краде при нас обикалят културно с пикапчета и с високоговорител но ТИХО предлагат да ви изчистят двора или склада от стари мебели железа и прочие Европа БРАТКО
  • 3
   Па
   Павлов
   15 -2
   14:02, 20 юни 2019
   И гледам снимките - ръките в джобите и ...
  • 4
   Де
   Десита
   4 -3
   15:24, 20 юни 2019
   вместо да я хапят комарите по градската градина да беше взела да помете малко,за това виж може да е най-добра и да скимти пред хотелите че няма къде да и спят дегенератите
  • 5
   Ил
   Илон Мъск
   4 -3
   17:27, 20 юни 2019
   Тази цена ми се вижда доста висока.
  • 6
   87
   87567
   4 -2
   18:45, 20 юни 2019
   Боци Маймуната е на комисионна на Фирма на СИК и продава полски електрокарчета за 30 000 лева на Кметовете :)))
   ....
   А разликата до 60 000 лева я прибират :)))

  Хороскоп за 30.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  30 мар 2020
  Последни новини