От х:

Днес в x:

„Екопрогрес“ без пари, не реагира на сигнали от граждани

    Общинското предприятие „Екопрогрес“ изпадна в затруднено финансово затруднение, затова не приема сигнали от граждани. Такова бе обяснението от община Хасково по повод запитването ни след читателски сигнал за необходимост от улични огледала за обратно виждане на някои кръстовища без видимост в града.

    За такъв случай сигнализира хасковлийка, която се жалва от опасен участък – кръстовището на улица „Червена стена“ и „Панорама“. „Участъкът е изключително опасен, понеже там липсва пешеходна пътека, изкуствена неравност на пътя или огледало, което да е в помощ на шофьори и пешеходци, особено на тези излизащи от ул. "Червена стена" в двете посоки по завоя на ул. "Панорама", които нямат никаква видимост, пише Дамянова. По думите й това създава предпоставки за катастрофи. Тя настоява да се вземат мерки за обезопасяване на кръстовището.

    Сходно е положението на друго опасно кръстовище – на улиците „Добруджа“ и „Преслав“, както и на кръстовището на улица „Ангел Кънчев“ и булевард „Никола Радев“. На двете възлови места имаше огледала, но вече липсват. На друго място – на кръстовището на улиците „Цар Страшимир“ и „Клокотница“ е ограничена видимостта заради растителност на тротоара.

    Потърсени за коментар по читателските сигнали, от община Хасково заявиха, че „Екопрогрес“ няма пари. Предложение за отпускане на допълнителни средства беше направил в докладна записка за последната сесия на ОбС кметът на Хасково Добри Беливанов, но общинските съветници я отхвърлиха. От кметството допълниха, че сигналите на гражданите ще бъдат обслужени, когато „Екопрогрес“ получи средства.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ха
      Хасково на дъното
      55 -6
      11:34, 4 окт 2018
      При тия караници между кмет и герб, нищо хубаво не очаква града. То се вижда и без очила и особен интелект - за три години гербаджийска власт, Хасково стигна дъното. След още една - ще сме се окопали яко в калта.
      • La
        lakomia
        38 -7
        12:05, 4 окт 2018
        Тя работата е ясна, някой от тия общински съветции които не искат общинското предприятие да има пари имат една едничка цел- да покажат че то не работи и да възложат работата на техни фирми. А няма да обясняваме кои съветници имат фирми със сходна дейност, и биха имали интерес да вършат тая работа.
    • 2
      Гр
      Гроб
      27 -5
      11:51, 4 окт 2018
      А парите ни за едни от най-големите данъци за България?????? Изроди
    • 3
      Ве
      Вели
      30 -4
      12:07, 4 окт 2018
      Дайте им имената на тези, които не дават пари да им повикаме пред прозорците
      • Гр
        гражданка
        25 -30
        12:14, 4 окт 2018
        Добри Беливанов се казва- най-голямото недоразумен... Виж коментара
    • 4
      Гр
      гражданка
      31 -13
      12:12, 4 окт 2018
      За какви пари става въпрос, бе г-н Беливанов!? И с пари и без пари Екопрогрес е едно неработещо предприятие! Мотат се някакви хора с метли и жилетки, кучетата си се множат, комарите ни изядоха цяло лято, разхождат си се камионите на фирмата из града! За какво са ви пари, като никаква работа не вършите?!
    • 5
      Ee
      eeee
      15 -11
      12:33, 4 окт 2018
      Райко Лозев а.к.а. "Некадърника" нали си взима заплатката...
    • 6
      днес общината пуснала яко машината за медийни манипулации. какви пари точно няма в Екопрогрес. За едно огледало ли? Не ставайте смешни. кметът сам призна че има 6 милиона. Защо не ги харчи а се оправдава със съветниците. А да наема камери за 30 хиляди лева годишно при положение че те струват в пъти по-малко може така ли. Просто от огледалото няма комисионни. А машината за лъжи на общината може да я спрете, чекакто писах в един друг коментар - много неграмотна и срамна работа.
    • 7
      Гр
      Гражданин
      8 -7
      12:51, 4 окт 2018
      Чудесна новина ,това е нещо хубаво !Тука пак има намеса на тролове по коментарите.
    • 8
      Da
      Damyanova
      14 -4
      13:03, 4 окт 2018
      Ми тогава и аз да кажа,че нямам пари да плащам данъци и готово проблема е решен!Срам и позор!Тролове пишели,глупости!Жалват се граждани,на които им писна от пълно безхаберие!Ако стане нещо,да не дава Господ,тогава ли ще търсите виновни,тогава ще излизате да искате оставки и да се правите,че работите и сте отговорни!Сигнала/за улица Панорама/ го има в приложението Гражданите!Всеки,който реши може да го подкрепи!Благодаря на Haskovo.net за отразяването на проблема!
    • 9
      Пр
      принцесата от Монако
      16 -8
      13:16, 4 окт 2018
      "Община Хасково обяви поръчка за доставка на дизелово гориво за отопление на "Екопрогрес" !Това е за отоплението на " Екопрогрес " за 2 години!Прогнозната стойност е 29 000 лева без ДДС"Край на цитата! Моля от общината да отговорят - това значи ли,че "Екопрогрес" няма да работи 2 /две / години,а само ще се отоплява??
    • 10
      От
      Отговорен
      14 -7
      14:26, 4 окт 2018
      Попитай "мила ми принцесо", Общински съвет!Те определят бюджета и плащат на "Екопрогрес"!
      • Пр
        принцесата от Монако
        7 -10
        14:43, 4 окт 2018
        Отговорен,ти изглежда си от Общината,затова не знаеш кой на кого плаща!
    • 11
      Гр
      Гражданин
      11 -4
      15:06, 4 окт 2018
      Според мен трябва да се отпускат пари за ОП Екопрогрес ,тези пари им са необходими за основна дейност .Човека с бялата коса от герб да помисли малко какво гласува групата а не да гледа далаверата .
    • 12
      От
      Отговорен
      8 -3
      15:20, 4 окт 2018
      Уважаема "принцесо" , Вие явно сте по- запозната , но кое е грешното което казах?
    • 13
      Ку
      Кубинеца
      5 -2
      15:49, 4 окт 2018
      На вниманието на Райко Лозев - Да накара неговите подчинени който по три часа на ден седят на беседката на ул. Кооператор 2 да изхвърлят купа с боклуци който те сами натрупаха !! А на десет метра има цял бекенбокс -чувал напълнен който няма кой да изхвърли вече седмица !!!
    • 14
      Ив
      Иван
      3 -3
      16:59, 4 окт 2018
      Крадлива зган са Екопрогрес,нищо не правят
    • 15
      Ве
      Веселяк
      4 -2
      18:31, 4 окт 2018
      Смешници да си топлите **** имате пари, а за хората няма...стига с те крадяли само, общината и нейните предприятия трябва да работят за хората, а не само за директори и кметове да си пълнят гушкатанс далаверки!
    • 16
      Ха
      Хасковлия
      5 -1
      19:18, 4 окт 2018
      Сега му е времето да се стегнете и да изчистите задръстените отводнителни шати по улиците на града. За това са необходими само кирки и лопати които надявам се имате. Ако не можете да видите къде има такива ние всички граждани на Хасково ще Ви помогнем!
    • 17
      Gr
      Grunge
      1 -1
      11:33, 6 окт 2018
      Като гласувате за дадена партия и гледайте алчните кандидати които чакат да станат общински съветници за да имат изгода фирмите им..а вие жалки селяни лапайте мухите на капитализма...не съм нито от тиквите нито от комунягите
    • 18
      Бе
      Без заплати
      2 0
      21:25, 6 окт 2018
      Няма пари-няма заплати! Всички в неплатена отпуска до новия бюджет!
    Последни новини