От х:

Днес в x:

21 °C

„Екопрогрес“ без пари, не реагира на сигнали от граждани

  Общинското предприятие „Екопрогрес“ изпадна в затруднено финансово затруднение, затова не приема сигнали от граждани. Такова бе обяснението от община Хасково по повод запитването ни след читателски сигнал за необходимост от улични огледала за обратно виждане на някои кръстовища без видимост в града.

  За такъв случай сигнализира хасковлийка, която се жалва от опасен участък – кръстовището на улица „Червена стена“ и „Панорама“. „Участъкът е изключително опасен, понеже там липсва пешеходна пътека, изкуствена неравност на пътя или огледало, което да е в помощ на шофьори и пешеходци, особено на тези излизащи от ул. "Червена стена" в двете посоки по завоя на ул. "Панорама", които нямат никаква видимост, пише Дамянова. По думите й това създава предпоставки за катастрофи. Тя настоява да се вземат мерки за обезопасяване на кръстовището.

  Сходно е положението на друго опасно кръстовище – на улиците „Добруджа“ и „Преслав“, както и на кръстовището на улица „Ангел Кънчев“ и булевард „Никола Радев“. На двете възлови места имаше огледала, но вече липсват. На друго място – на кръстовището на улиците „Цар Страшимир“ и „Клокотница“ е ограничена видимостта заради растителност на тротоара.

  Потърсени за коментар по читателските сигнали, от община Хасково заявиха, че „Екопрогрес“ няма пари. Предложение за отпускане на допълнителни средства беше направил в докладна записка за последната сесия на ОбС кметът на Хасково Добри Беливанов, но общинските съветници я отхвърлиха. От кметството допълниха, че сигналите на гражданите ще бъдат обслужени, когато „Екопрогрес“ получи средства.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ха
   Хасково на дъното
   55 -6
   11:34, 4 окт 2018
   При тия караници между кмет и герб, нищо хубаво не очаква града. То се вижда и без очила и особен интелект - за три години гербаджийска власт, Хасково стигна дъното. След още една - ще сме се окопали яко в калта.
   • La
    lakomia
    38 -7
    12:05, 4 окт 2018
    Тя работата е ясна, някой от тия общински съветции които не искат общинското предприятие да има пари имат една едничка цел- да покажат че то не работи и да възложат работата на техни фирми. А няма да обясняваме кои съветници имат фирми със сходна дейност, и биха имали интерес да вършат тая работа.
  • 2
   Гр
   Гроб
   27 -5
   11:51, 4 окт 2018
   А парите ни за едни от най-големите данъци за България?????? Изроди
  • 3
   Ве
   Вели
   30 -4
   12:07, 4 окт 2018
   Дайте им имената на тези, които не дават пари да им повикаме пред прозорците
   • Гр
    гражданка
    25 -30
    12:14, 4 окт 2018
    Добри Беливанов се казва- най-голямото недоразумен... Виж коментара
  • 4
   Гр
   гражданка
   31 -13
   12:12, 4 окт 2018
   За какви пари става въпрос, бе г-н Беливанов!? И с пари и без пари Екопрогрес е едно неработещо предприятие! Мотат се някакви хора с метли и жилетки, кучетата си се множат, комарите ни изядоха цяло лято, разхождат си се камионите на фирмата из града! За какво са ви пари, като никаква работа не вършите?!
  • 5
   Ee
   eeee
   15 -11
   12:33, 4 окт 2018
   Райко Лозев а.к.а. "Некадърника" нали си взима заплатката...
  • 6
   днес общината пуснала яко машината за медийни манипулации. какви пари точно няма в Екопрогрес. За едно огледало ли? Не ставайте смешни. кметът сам призна че има 6 милиона. Защо не ги харчи а се оправдава със съветниците. А да наема камери за 30 хиляди лева годишно при положение че те струват в пъти по-малко може така ли. Просто от огледалото няма комисионни. А машината за лъжи на общината може да я спрете, чекакто писах в един друг коментар - много неграмотна и срамна работа.
  • 7
   Гр
   Гражданин
   8 -7
   12:51, 4 окт 2018
   Чудесна новина ,това е нещо хубаво !Тука пак има намеса на тролове по коментарите.
  • 8
   Da
   Damyanova
   14 -4
   13:03, 4 окт 2018
   Ми тогава и аз да кажа,че нямам пари да плащам данъци и готово проблема е решен!Срам и позор!Тролове пишели,глупости!Жалват се граждани,на които им писна от пълно безхаберие!Ако стане нещо,да не дава Господ,тогава ли ще търсите виновни,тогава ще излизате да искате оставки и да се правите,че работите и сте отговорни!Сигнала/за улица Панорама/ го има в приложението Гражданите!Всеки,който реши може да го подкрепи!Благодаря на Haskovo.net за отразяването на проблема!
  • 9
   Пр
   принцесата от Монако
   16 -8
   13:16, 4 окт 2018
   "Община Хасково обяви поръчка за доставка на дизелово гориво за отопление на "Екопрогрес" !Това е за отоплението на " Екопрогрес " за 2 години!Прогнозната стойност е 29 000 лева без ДДС"Край на цитата! Моля от общината да отговорят - това значи ли,че "Екопрогрес" няма да работи 2 /две / години,а само ще се отоплява??
  • 10
   От
   Отговорен
   14 -7
   14:26, 4 окт 2018
   Попитай "мила ми принцесо", Общински съвет!Те определят бюджета и плащат на "Екопрогрес"!
   • Пр
    принцесата от Монако
    7 -10
    14:43, 4 окт 2018
    Отговорен,ти изглежда си от Общината,затова не знаеш кой на кого плаща!
  • 11
   Гр
   Гражданин
   11 -4
   15:06, 4 окт 2018
   Според мен трябва да се отпускат пари за ОП Екопрогрес ,тези пари им са необходими за основна дейност .Човека с бялата коса от герб да помисли малко какво гласува групата а не да гледа далаверата .
  • 12
   От
   Отговорен
   8 -3
   15:20, 4 окт 2018
   Уважаема "принцесо" , Вие явно сте по- запозната , но кое е грешното което казах?
  • 13
   Ку
   Кубинеца
   5 -2
   15:49, 4 окт 2018
   На вниманието на Райко Лозев - Да накара неговите подчинени който по три часа на ден седят на беседката на ул. Кооператор 2 да изхвърлят купа с боклуци който те сами натрупаха !! А на десет метра има цял бекенбокс -чувал напълнен който няма кой да изхвърли вече седмица !!!
  • 14
   Ив
   Иван
   3 -3
   16:59, 4 окт 2018
   Крадлива зган са Екопрогрес,нищо не правят
  • 15
   Ве
   Веселяк
   4 -2
   18:31, 4 окт 2018
   Смешници да си топлите **** имате пари, а за хората няма...стига с те крадяли само, общината и нейните предприятия трябва да работят за хората, а не само за директори и кметове да си пълнят гушкатанс далаверки!
  • 16
   Ха
   Хасковлия
   5 -1
   19:18, 4 окт 2018
   Сега му е времето да се стегнете и да изчистите задръстените отводнителни шати по улиците на града. За това са необходими само кирки и лопати които надявам се имате. Ако не можете да видите къде има такива ние всички граждани на Хасково ще Ви помогнем!
  • 17
   Gr
   Grunge
   1 -1
   11:33, 6 окт 2018
   Като гласувате за дадена партия и гледайте алчните кандидати които чакат да станат общински съветници за да имат изгода фирмите им..а вие жалки селяни лапайте мухите на капитализма...не съм нито от тиквите нито от комунягите
  • 18
   Бе
   Без заплати
   2 0
   21:25, 6 окт 2018
   Няма пари-няма заплати! Всички в неплатена отпуска до новия бюджет!

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  15 юли 2020
  Последни новини