От х:

Днес в x:

Съкращения в „Екопрогрес“ и увеличение на средната заплата

Промяна в структурата и числеността на персонала в „Екопрогрес“, предлага директорът на общинско предприятие инж. Райко Лозев. Предложението е направено в докладна записка и е внесено от кмета на Хасково Добри Беливанов за гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет на 30 март 2018 г.

Мотивите за исканите изменения са, че през 2016 г. спря функционирането на Обществената къпалня в квартал Република, поради което числеността на заетите следва да отпадне от структурата на предприятието, пише в докладната. Освен това с нарастване на минималната работна заплата за страната от началото на тази година, трудовото възнаграждение на най-ниско квалифицираните работници се изравнява или доближава до възнаграждението на работниците с по-висока квалификация.

С приемането на бюджета на община Хасково за 2018 г. годишният размер на средствата за работна заплата на „Екопрогрес“ е 2 626 290 лева при средна месечна работна заплата 673,40 лева. С увеличаване на заплатите на квалифицираните работници и служители в рамките на утвърдените средства за работна заплата е необходимо да бъде намалена числеността на персонала на предприятието: да се съкратят незаетите длъжности, да се редуцира броят на сезонните работници, заети в дейност „чистота“. С цел оптимизиране работната заплата на предприятието, се налага да се извършат и някои размествания на персонала по дейности.

Във връзка с необходимостта от подобряване заплащането на персонала, се предлага да се приеме численост на предприятието 303 души и средна работна заплата от 722,30 лева в рамките на утвърдените годишни средства за работна заплата и да се извърши промяна на структурата на персонала на предприятието. Без промяната освен директорския пост, остават други дейности като благоустройството – 25 служители, зоокът – 11, осветление по улици и площадки – 8 и микропазари - 3. Оптимизация се предлага при длъжностите в дейността на озеленяване – от 72 на 83 души, в чистотата – от 136 на 116, циментови иделия и ремонт на улични настилки – от 40 на 33, знаци и пътна маркировка – от 7 на 11, обществената къпалня от 7 на 0 и спортни обекти /КСК, стадион/ - от 15 на 12. В крайна сметка предложението при финалната оптимизация е за намаляване на служителите и работниците от 325 на 303.

Временно изпълняващият длъжността директор на „Екопрогрес“ инж. Райко Лозев поясни, че оптимизацията на длъжностите е само за незаети бройки и няма да има реално съкращаване на работници.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Сп
    Спортни обекти
    13 -3
    15:50, 22 мар 2018
    След като има длъжности на спортни обекти и стадиони каква точно дейност извършват те на двата стадиона? Че нещо е трудно забележимо...На ст."Младост" трибуните и около залата и пистата е ужасно занемарено.На стадион "Хасково" най-доброто което могат да направят е да сложат служител ,който хем да почиства трибуните след евентуалните спортни състезания ,хем да отключва и заключва и се даде възможност да се използва лекоатлетическата писта ,която не е направена за красота/да се надяваме!/
  • 2
    Ха
    Харалампи
    29 -11
    15:50, 22 мар 2018
    Персонала е много. Съпруга на Мариела Златева си е постоянно в къщи. Заплата му е около 1000 лева а взема и рушвети за назначение. Кара работниците да му работим по рано на апартамента а сега на вилата на кенана.
    • Гр
      Градския му
      19 -5
      16:16, 22 мар 2018
      Аман от клеветници и неграмотни тъпаци. Как те е карал да му работиш, бе Харалампи, като съпругът на М. Златева от няколко месеца не работи в Екопрогрес. Вярно е, че персоналът е много. и такива като теб трябва да се изгонят и да си седят в къщи.
  • 3
    много хора бе Лозев , а града ни е БАРДАК,МРЪСЕН ,ТЪМЕН' ясно е че се работи хаотично от заплата ная заплата'
    я се огледай бе Лозев, тия дето постявят плочки се мотаят по цял ден и си тръгват още в 4 часа,няма контрол .ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ/
  • 4
    Мр
    Мравката
    12 -2
    20:19, 22 мар 2018
    Приказката за мравката е във всяко едно предприятие в общината, пълен смях са, чак си вярват на глупости, но палячовци всичко се връща!
  • 5
    Не
    Не разбиращ ?
    13 -3
    00:05, 23 мар 2018
    Искам да попитам, следното : как, като няма да има реални съкращения, а ще се закрият само незаетите броики, аджеба ще има остатък на средства за повишаване на заплатите ?
    Леле. Вярвайте ми - за първи път пиша коментар в сайт. Не искам да повярвам, че град Хасково има такова управление. Не е истина : без да съм хейтър и без да имам полза, от този коментар - ами кажете ми, поне едно нещо, което се подобри бе. То не бяха реформи, градоустройствени планове, конкурси, видео наблюдения, пълна каша с таксите за детските градини, реваншистки уволнения в началото на мандата, комисии, инвестиции, кучета, мръсотия, Монако, кум гейт, светофарни афери, изчезнали радиатори, назначения на един куп доказани некадърници /Янко Петев, Тинчев, великите зам.кметове и т.н./. Не ми се продължава с изброяването. Какъв грях изкупуваме НИЕ, гражданите на този град ? Та всеки иска да живее по-добре. Но трябва и морал, здрава ръка и качества. Е две години и половина - жална ни майка. Беливанов и всички имащи принос за този ГЕНОЦИТ - моят коментар, няма да остане в историята, но вашето бездушие, некадърност, интригантство, пошлост - ще останат в историята.
    Дано дойдат по добри дни.
    И пак ви казвам - омръзна ми, ама адски ми омръзна, от 06.11.2015 година започна края на Хасково.
    Бъдете здрави съграждани.
  • 6
    Чи
    читателка
    5 -1
    09:00, 23 мар 2018
    Всеки, който заеме някакъв пост започва с реформи, без да се замисли дали са необходими и дали са за доброто на хората. В "Екопрогрес" работят хора с ниско социално положение, нискообразовани, а някои и неграмотни и намирането им на работа е трудно. Затова, нека числеността и заплатите на работещите в предприятието хора се запазят, т.е. да има работа за повече хора макар и на по-ниски заплати (минималната все пак е 510лв.), отколкото част от тях да останат без препитание. Да се вземе хляба на един, за да се дадат трохи на друг, не е решение, напротив. Да не говорим, че някои от тези хора ползват общински жилища и ако получават над минималната работна заплата ще загубят и покривите над главите си, защото това е едно от условията в наредбата за ползване на общинско жилище- доходът да не надвишава м.р.з. Освен това, градът не е малък и се нуждае от още хора работещи в чистотата, защото има райони до които тази работна не достига. Мислете преди да правите глупави и необмислени реформи, проблемът има освен икономически, също така социален и хуманен аспект!
  • 7
    Ди
    Диляна
    3 0
    09:24, 23 мар 2018
    Чистота се поддържа не с хора , а с машини през 21 век !А нашите хора от чистотата още си правят по половин час пред Марса естествените метли! Прах в очите на хората е такава чистота.Няма нужда от хрантутници, но си живеем като при социализма - изхранваме етноса да се размножава без стрес на работното място.Вциганските държави е така!
  • 8
    Ге
    Герб пита
    1 -2
    10:12, 23 мар 2018
    КОЛКО ТИ Е ЗАПЛАТАТА БЕ ЛОЗЕВ ? защо не я обявиш/ 2500 ЛЕВАли е или е по голяма/
    Поредния тарикат за наша сметка на данъкоплатеца.
    Аиначе са много ангажирани и дейни на думи разбира се!
  • 9
    Ха
    хасковлия
    3 0
    11:53, 23 мар 2018
    Във същото "цветущо" състояние като Екопрогрес,се намира и Данъчна дирекция,начело с човекът-комплекс Тинчев! Пълно безхаберие,замитане на очевадни и противозаконни действия,лансиране на определени хора/бивши колеги от НАП-а/.Сложил /уредил е за "дясна ръка" лице-некомпетентно,с претенции без покритие и мания за власт,с което са май повече от колеги...Правят се актове извън всякави правила и разпоредби.Тинчев,който е НАЙ-СЛАБИЯ И НЕКАДЪРЕН ДИРЕКТОР в Общината се счита за недосегаем,но не осъзнава,че води дирекцията към дъното,което м/у впрочем е почти стигнала! Но както се казва: Времето лети,още малко...
  • 10
    Тъ
    Тъпинчев
    2 0
    12:16, 23 мар 2018
    За румен тинчев, няма смисъл да се говори. Доказан комплексар с малка ...... Измекяр и рушветчия от класа. Такива са еййй. Директор - та той недоразумение та дрънка.
  • 11
    Ту
    турбогазар
    1 0
    12:45, 23 мар 2018
    Недоразумение -----ама гербаджия и наш човек
    • Ха
      хасковлия
      2 0
      14:13, 23 мар 2018
      Не е гербаджия,за момента,от квотата на кмета е.И лош негов съветник,но ако се наложи ще мине в друг лагер! Като пчеличка от цвят на цвят- в НАП-а,цигарена фабрика,Тексим...Между другото в НАП коментират: "Ако беше специалист и знаещ,щеше да е тук и на пост..." Дръпна и онова недоразумение Оля при себе си,за да му е "под ръка",колегите и вдигнаха банкет като напусна.
Последни новини